Δήμαρχος Βιάννου: Αναγκαία η οικονομική ενίσχυση των Δήμων για την στήριξη της Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βιάννου για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου και την Πολιτική Προστασία

Με βασικό θέμα την προστασία του δασικού πλούτου, αλλά και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μια σύσκεψη με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Δράσεις Πολιτικής Προστασίας».

Στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Βιάννου, παρευρεθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι  Αντιδήμαρχοι του  Δήμου κ. Μανόλης Αγαπουλάκης, Χαράλαμπος Κονδυλάκης και Μιχάλης Παπαδήμας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μινώα κ. Μανώλης Ζαμπουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος πολιτικής προστασίας κ. Θοδωρής Καρτσάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνητής Νοημοσύνης Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάσης Περισυνάκης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Πλουμίδου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δασικής Υπηρεσίας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι από Συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δεκαλόγου προτάσεων που αφορούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη Σωτηρία των Δασών, βασισμένες στο τρίπτυχο εθελοντισμός – νομοθεσία – χρηματοδότηση, με τον κ. Κωνσταντάτο να μεταφέρει την εμπειρία του από το εμβληματικό έργο προστασίας που έχει γίνει ως σήμερα στο βουνό του Υμηττού.

Ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Βιάννου υπέβαλε  την  πρόταση  του  στην  μελέτη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», για την  ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα, εξοπλισμό και συστήματα  παρακολούθησης  του  δάσους,  νέας  ψηφιακής  τεχνολογίας  και τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Βιάννου και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων κ. Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε πως: 

«Η παρουσία του κ. Κωνσταντάτου στο Δήμο Βιάννου και η ανάλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η εξεύρεση λύσεων για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, η διαπίστωση για την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων αλλά και η κατάθεση προτάσεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας, ανέδειξαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση του ζητήματος της διαφύλαξης του δασικού πλούτου της Κρήτης. 

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της φυσικής ομορφιάς και της βιοποικιλότητας του τόπου μας, έχει καταθέσει τις προτάσεις, τονίζοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πραγματικό κύτταρο της συνολικής Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας».

Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων και της αντιπροσωπείας που βρέθηκε στο Δήμο Βιάννου, για τη συμμετοχή τους στην σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων είναι ένας νεοσύστατος φορέας που στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών, με στόχο την ορθότερη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που μετέχουν στο Δίκτυο, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Δήμος Βιάννου, ο μοναδικός από το Νομό Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί