11 συλλήψεις στο Ηράκλειο για διακίνηση ναρκωτικών: Είχαν σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνης και όπλα

Χειροπέδες σε 11 άτομα πέρασε η αστυνομία την Τετάρτη στο Ηράκλειο, για σύσταση εγκληματικής ομάδας  που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χθες ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και περιελάμβανε αστυνομικές έρευνες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, με τη σύλληψη 11 μελών ομάδας που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,  κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 480 γραμμάρια κοκαΐνης,  2 πιστόλια, γεμιστήρες, φυσίγγια, σιδερογροθιά, 5 ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 12.125 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 10 αυτοκίνητα και 4 μοτοσυκλέτες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 άτομα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας  που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από 480 γραμμάρια κοκαΐνης,  2 πιστόλια, γεμιστήρες, φυσίγγια, σιδερογροθιά, 5 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 12.125 ευρώ κ.ά.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 10 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 4 δίκυκλες μοτοσυκλέτες   

Ολοκληρώθηκε, χθες (02.10.2024) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και περιελάμβανε αστυνομικές έρευνες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη έντεκα (11) ημεδαπών μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την αποδόμηση εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου αναφορικά με τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου κατά την διάρκεια της επιχείρησης  πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

  • 480,6 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 5 ζυγαριές ακριβείας,
  • 2 πιστόλια,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 129  φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των 12.215 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • σιδερογροθιά,
  • 14  κινητά τηλέφωνα  και 
  • πολυάριθμές συσκευασίες αποθήκευσης.   

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 10 οχήματα και 4 δίκυκλες  μοτοσυκλέτες ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί