Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες – Κάηκαν 80.000 έως 110.000 χιλιάδες στρέμματα

Για 4η συνεχόμενη ημέρα η Κορινθία βρίσκεται στις φλόγες καθώς η πυροσβεστική δεν έχει ακόμα καταφέρει να ελέγξει πλήρως τη φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή (29/9) από το Ξυλόκαστρο, επεκτάθηκε σχεδόν σε όλη την Κορινθία και προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τεράστια καταστροφή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία με το μοναδικό θετικό στοιχείο να είναι ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι, όμως, ότι υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα οι πρώτες εκτιμήσεις από το EFFIS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές) για το μέγεθος της καταστροφής είναι δυστοπικές καθώς εκτιμάται ότι έχουν γίνει στάχτη από 80.000 έως 110.000 χιλιάδες στρέμματα δασών, δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν.

Εάν οι πρώτες εκτιμήσεις του EFFIS επιβεβαιωθούν η φωτιά στην Κορινθία θα είναι μια από τις πιο καταστροφικές από το 2000.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροπλάνα.

Από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) επιχειρούν από χθες Τρίτη (1/10) τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί