Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καλώντας σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 18:30 στις κεντρικές πλατείες σε Ιεράπετρα και Σητεία και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18:30 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Στον Ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε ξεσηκωμό!

Οι πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο και στην Υεμένη, οι απειλές προς το Ιράν αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς. Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη. Σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν τότε η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει από γενικότερη ανάφλεξη.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ για την εμπλοκή της χώρας μας και του ελληνικού λαού στο μακέλεμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να θέτει τον ελληνικό λαό σε απρόβλεπτους κινδύνους! Τονίζουμε ότι στην περιοχή μας υπάρχει πλήθος υποδομών όπως η ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, η αεροπορική βάση στη Ζίρο, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σητείας. Τέτοιες υποδομές είναι που γίνονται πρώτοι στόχοι κι αυτό ενισχύει την ανάγκη για απεμπλοκή της χώρας μας άμεσα. 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που συντελείται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη κι εχει καταρρεύσει παταγωδώς η επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» από το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. 

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ δε διστάζει να χτυπήσει σχολεία, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, εμποδίζει την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και καυσίμων. Ο μακάβριος απολογισμός προσεγγίζει τις 42.000 νεκρούς από τον περασμένο Οκτώβρη. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά οι θάνατοι των οποίων είναι περισσότεροι από 15.000. Μεταξύ των νεκρών είναι πολυμελής αριθμός υπαλλήλων του ΟΗΕ και δημοσιογράφοι. 

Αποτελεί πρόκληση η έγκριση από τις ΗΠΑ νέου πακέτου στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους «ξεπλένουν» τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πολύμορφη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με αυτό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη  δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αλληλεγγύη στους λαούς που «ματώνουν» εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Η πάλη των λαών μπορεί να ακυρώσει τον εγκληματικό σχεδιασμό των Ισραήλ- ΝΑΤΟ-ΕΕ εις βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής

Καλούμε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής:

  •  την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 18:30 στις κεντρικές πλατείες σε Ιεράπετρα και Σητεία και
  • το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18:30 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.  

Καλούμε:

τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του Λασιθίου, τα 5μελή και 15μελή των σχολείων, τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις συγκεντρώσεις και να απαιτήσουμε:

  • Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα
  • Να σταματήσει κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί