«Φωνάζαμε δεν έχουμε Πυροσβέστες και αυτοί αγόραζαν drones»: Το ξέσπασμα των εποχικών πυροσβεστών κατά Κικίλια

“Σας ζητάμε συγνώμη για την καταστροφή αυτή αλλά είμαστε λίγοι. Δεν φτάνουν οι Πυροσβέστες, δεν πήραν Πυροσβέστες, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. 4.000 τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα”

Mε μια ανάρτηση 105 λέξεων οι Εποχικοί πυροσβέστες διαλύουν το περιβόητο νέο κυβερνητικό δόγμα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και εκθέτουν τον Βασίλη Κικίλια που έσπευσε πριν από λίγες ημέρες να πανηγυρίσει θεωρώντας επιτυχημένη τη θητεία του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες με ανάρτησή τους στο Facebook που συνοδεύεται με μια αποκαρδιωτική φωτογραφία από το πύρινο μέτωπο που έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα στη Λυγιά και τίτλο «Στέρεψαν οι λέξεις», κονιορτοποιούν την κυβερνητική μακαριότητα ενώ η Κορινθία βρίσκεται για την τρίτη ημέρα στις φλόγες ενώ μετρά δύο νεκρούς, άγνωστο αριθμός καμένων σπιτιών και καμένων δασών, δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών.

«Ένα μεγάλο συγγνώμη σε όλους τους πολίτες. Φωνάζαμε δεν έχουμε Πυροσβέστες και αυτοί αγόραζαν drones. Και σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και είπε ο κ. Κικίλιας ότι σε 30 μέρες δεν θα μας ανανεώσουν τις συμβάσεις μας», αναφέρουν οι εποχικοί πυροσβέστες απευθυνόμενοι προς τους πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Και συνεχίζουν αναφέροντας: «Εν μέσω πολέμου, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου ο υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα διώξει πυροσβέστες και 2 μέρες εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε με το θηρίο γνωρίζοντας την τύχη μας».

Οι εποχικοί πυροσβέστες στην ανάρτησή τους ζητούν και πάλι συγγνώμη από τους πολίτες, συγγνώμη που δεν τολμά να ξεστομίσει ο Βασίλης Κικίλιας και καταλήγουν λέγοντας:

«Σας ζητάμε συγνώμη για την καταστροφή αυτή αλλά είμαστε λίγοι. Δεν φτάνουν οι Πυροσβέστες, δεν πήραν Πυροσβέστες, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. 4.000 τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Δείτε επίσης: Aνεξέλεγκτo πύρινο μέτωπο στην Κορινθία – Βρέθηκαν νεκροί δύο εθελοντές πυροσβέστες

«Δεν υπάρχει υποδομή και καμιά οργάνωση»: Οργή από την αδελφή θύματος της φωτιάς στην Κορινθία (Βίντεο)

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο – Εκλεισε λόγω της φωτιάς η Εθνική Οδός (Βίντεο)

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στην Κορινθία (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί