Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 49χρονο για λαθραία καπνικά προϊόντα 

Βρέθηκαν εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα και καπνός στο σπίτι του και σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Χειροπέδες σε έναν 49χρονο στο Ηράκλειο πέρασαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη του Λιμενικού για παράβαση του Ν. 2960/01 περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και σε παρακείμενη εγκαταλελειμμένη οικία, βρέθηκαν 980 πακέτα τσιγάρων και 112 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 5.498,27 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Πακιστάν) για παράβαση του Ν. 2960/01 περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα». Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 49χρονου, αλλά και σε παρακείμενη εγκαταλελειμμένη οικία, όπου βρέθηκαν εννιακόσια ογδόντα πακέτα τσιγάρων και εκατόν δώδεκα συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (5.498,27€).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί