Αποχή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε αποχή από τα μαθήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από Γ. Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τις προηγούμενες μέρες και εφαρμόστηκε στην συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, οι οποίοι απείχαν σε ποσοστό άνω του 70% από τα μαθήματά τους.

Οι λόγοι που υλοποιήθηκε αυτή η δράση ήταν αφενός για συμπαράσταση στον αγώνα που διεξάγουν Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο Σητείας (αντιδρώντας σε συγχωνεύσεις τμημάτων) και αφετέρου για να ενισχυθεί το αίτημα για τριχοτόμηση στην Α’ τάξη του Σχολείου, όπου υπάρχουν 25 παιδάκια χωρίς δεύτερο – βοηθητικό δασκάλα/ο στην αίθουσα.

“Ως ΔΣ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης καθώς οι γονείς, παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατανόησαν πλήρως τον σκοπό και δεν προσήλθαν τα παιδιά για μάθημα. Είναι βέβαιο ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην σχολική κοινότητα και γι’ αυτό καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, συμμετέχοντας και στηρίζοντας οποιαδήποτε απόφαση αφορά το αύριο των παιδιών μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί