Πρωτιά για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου στον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα J24

Mεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας J24 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με τη συνεργασία της ελληνικής κλάσης J24.

Ο καθαρός ουρανός και οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 10 έως 18 κόμβους ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να πραγματοποιηθούν οι ιστιοδρομίες και να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος αγώνας στον κόλπο της Παντάνασσας.

Οι αθλητές που συμμετείχαν απόλαυσαν τις πέντε ιστιοδρομίες και ευχαριστήθηκαν την φιλοξενία του οικοδεσπότη Ομίλου, σε ένα όμορφο διήμερο (28 – 29 Σεπτεμβρίου), με τρεις ιστιοδρομίες την πρώτη ημέρα και δύο την δεύτερη ημέρα.

Τα πληρώματα του Ναυταθλητικού Ομίλου πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, σε μια σημαντική διοργάνωση με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Ο Διασυλλογικός αγώνας, ολοκληρώθηκε στα γραφεία του ΝΟΓΚ στη μαρίνα του αλιευτικού καταφυγίου, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές.

Η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους πραγματοποιήθηκε από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο, Ελένη Βατσινά, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρο του ΝΟΓΚ Ιωάννη Παλλήκαρη και τον Εθνικό Κριτή Ιστιοπλοΐας, Σταύρο Σμυρλή.

Αναλυτικά η κατάταξη

Την Πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος ΚΙΚΑ του ΝΟΓΚ με κυβερνήτη τον Γιώργο Κασαμάκη και πλήρωμα τους Μ. Αποστολάκη, Γ. Διαλεκτάκη Γ. Γωνιανάκη και Μ. Αγγελάκη.

 Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το σκάφος JUNE22 του ΣΕΑΝΑΤΚ με κυβερνήτη τον Μιχαήλο Καρβέλα και πλήρωμα τους Α. Τσαδάβη, Α. κουκουτσάκη, Η. Κοβατζή και Γ. Αλεξουσάκη και

 την τρίτη θέση κατέκτησε το σκάφος MINOAN SPIRIT του ΝΟΓΚ με κυβερνήτη τον Άρη Παλλήκαρη και πλήρωμα τους Ν. Πετρουλάκη, Ν. Καρυωτάκη, Ν. Καμπιτάκη και Φ. Κουλαμπά

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε το σκάφος Nostromo του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μανόλη Σουρλιγκά και πήρωμα τους Γ. Γιακουμίδη, Ι. Πετράκη Σ. Τσιλιγιάννη και Γ. Πετεχίδη.

Στην Πέμπτη θέση τερμάτισε το σκάφος MOMENTUM του ΝΟΓΚ με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιτσάκη και πλήρωμα τους Α. Κωστούρο, Θ. Κρασανάκη, Ε. Ραπτάκη και Θ. Κατσαούνη

Στην έκτη θέση τερμάτισε το σκάφος MINOAN WIND του ΝΟΤ με κυβερνήτη τον Ιωάννη Μονιάκη και πλήρωμα τους Γ. Μακρίδάκη, Α. Μπουτζάλη, Β. Ντερτζή και Χ. Καψάλη

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Γ.Κ., Γιώργος Βιτσάκης, έμεινε ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του Αγώνα και δήλωσε: «Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα. Οργανωτικά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και τα σκάφη που είχαμε την τιμή να συμμετέχουν, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ευχαριστούμε τους αθλητές για το όμορφο διήμερο και τους εθελοντές μας, τα παιδιά από τα σκάφη Laser γιατί χωρίς τους εθελοντές δεν γίνονται αγώνες. Αγώνες δεν γίνονται και χωρίς τους χορηγούς μας, που όλο και περισσότεροι έρχονται να στηρίξουν και επενδύσουν στο άθλημά μας και να βοηθήσουν τους ομίλους και τους αθλητές. Ευχαριστούμε τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, την οικογένεια Στεργίου, τον Κανάκη, την ΑΝΕΚ και τα Superfast Ferries.

Καιρός και αγωνιστικές συνθήκες

Οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών και τις δύο ημέρες ήταν ιδανικές για τα πληρώματα των σκαφών, με ανέμους εντάσεως περίπου 3-5 μποφόρ, βοηθώντας την Επιτροπή των Αγώνων να ολοκληρώσει με επιτυχία το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή οι προγραμματισμένες για τις 11:00 το πρωί ιστιοδρομίες ξεκίνησαν με καθυστέρηση, καθώς λόγω άπνοιας η Επιτροπή των Αγώνων έδωσε αναβολή δύο ωρών.

Ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας σκαφών J24 διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό  Όμιλο Γαζίου Κρήτης από τις  28 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του στον κόλπο της Παντάνασσας στο Γάζι, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την ελληνική κλάση J24 και τη σημαντική υποστήριξη των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, την οικογένεια Στ εργίου, τον Κανάκη, την ΑΝΕΚ και τα Superfast Ferries.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης www.nogk.grv

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί