«Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου»: Παράσταση για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά στο Ηράκλειο

Η παράσταση για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, από 6 μηνών έως και 2 ετών, «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου», της Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, στο Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών «Sikinnis», από την Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD.

Η Εταιρεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών BEHOLD προσκαλεί στον κόσμο του θεάτρου τους πιο λιλιπούτειους θεατές της! Συνεργάζεται τη φετινή σεζόν με την σκηνοθέτιδα Νάντια Δαλκυριάδου και παρουσιάζει στο Ηράκλειο την ολοκαίνουρια βρεφική παράσταση «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου»!
Κάθε Κυριακή πρωί από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου, ένα πολύχρωμο σκηνικό «στρώνεται» στον πανέμορφο χώρο της Sikinnis και υποδέχεται βρέφη και ενήλικες σε ένα διαφορετικό θεατρικό περιβάλλον.

Η Νάντια Δαλκυριάδου, συν-δημιουργός της επιτυχημένης βρεφικής παράστασης «Θα βγω από τ’ αυγό» που παίχτηκε για 5 χρόνια στην Αθήνα, υπογράφει τόσο το κείμενο όσο και τη σκηνοθεσία της παράστασης η οποία θα παίζεται παράλληλα και στην Αθήνα με διαφορετικό θίασο ηθοποιών.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Γούφης είναι ένας σκύλος χαρούμενος και παιχνιδιάρης που ζει στο πάρκο της γειτονιάς παρέα με τους φίλους του: τη Λώνα τη χελώνα και τον Φαίδωνα τον παπαγάλο. Μια ακόμη μέρα ξημερώνει στο πάρκο μας, μια μέρα ξεχωριστή γιατί ο Γούφης έχει σήμερα τα γενέθλιά του! Οι δυο φίλοι του, σκαρώνουν μυστικά ένα πάρτι έκπληξη! Εκείνος, βέβαια, δεν το ξέρει, νομίζει πως τον ξέχασαν και γι’αυτό είναι πολύ στεναχωρημένος. Η Λώνα και ο Φαίδων όμως, με τη βοήθεια γονιών και παιδιών, θα τα ετοιμάσουν όλα: και μια πεντανόστιμη φρουτένια τούρτα και ένα λαχταριστό δώρο και μουσικές γιορτινές και αγαπησιάρικα τραγούδια!
Άλλωστε, γι’ αυτό δεν είναι πάντα εδώ οι φίλοι; Για να δίνουν αξία στην κάθε μας μέρα, να χαίρονται με τις νίκες μας, να μας στηρίζουν στα δύσκολα, να μας καμαρώνουν να μεγαλώνουμε και να δημιουργούμε μαζί αναμνήσεις!

Ένα ασφαλές, διαδραστικό περιβάλλον για βρέφη*

H «Behold» στρώνει το μεγάλο της χαλί και τις χρωματιστές μαξιλάρες στον όμορφο και φιλόξενο για όλες τις ηλικίες χώρο της «Sikinnis» και ετοιμάζεται να υποδεχτεί βρέφη και ενήλικες σε μια τρυφερή, διαδραστική παράσταση, γεμάτη χρώματα, σχήματα, ερεθίσματα, κίνηση και πρωτότυπη μουσική.
Το «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου» είναι μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για πολύ μικρά παιδιά, από 6 μηνών έως 2 ετών. Δηλαδή για θεατές πολλοί από τους οποίους θηλάζουν ή δεν πάνε πουθενά χωρίς το μπιμπερό τους. Θεατές που δεν έχουν πει ακόμη την πρώτη τους λέξη, που μπουσουλάνε ή που μόλις έμαθαν να περπατάνε. Θεατές που, όμως, ξέρουν να ακούν, να γελούν,να παίζουν, να πιάνουν, να αντιδρούν και να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και την κάθε ανάγκη τους αυθόρμητα.
Μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα, οι τρεις ηθοποιοί προσκαλούν και βοηθούν τους μικρούς θεατές να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να επικοινωνήσουν μέσω των αισθήσεων, να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, τους ήχους και τα αντικείμενα, να διεγείρουν τη φαντασία τους. Όλα αυτά, σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, ειδικά προσαρμοσμένο ώστε να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νάντια Δαλκυριάδου
Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Ρία Μεντηλίδου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίνα Μαυρογένη
Μουσική επιμέλεια & πρωτότυπη μουσική: Οδυσσέας Γκάλλιος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Κωνσταντινίδη
Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Κατερίνα Κωνσταντινίδη
Φωτογραφίες/ trailer (Ηράκλειο): Νικόλας Λεβεντάκης
Σχεδιασμός Αφίσας: Στέφανος Μιχαηλίδης
Οργάνωση παραγωγής – Επικοινωνία (Ηράκλειο): Ρία Μεντηλίδου
Παραγωγή: BEHOLD AMKE σε συνεργασία με την ΚΑΡΑΚ ΑΜΚΕ

Ηθοποιοί: Αλίκη Ατσαλάκη, Ίριδα Μπάμη, Χρυσούλα Φλαμπούτογλου

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 45’
Πού: Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών «Sikinnis», Στρατηγού Βάσσου 4 (Χανιόπορτα)
Πότε: Κάθε Κυριακή από 20 Οκτωβρίου έως και 10 Νοεμβρίου 2024, στις 10:30 και στις 12:00
Τιμές εισιτηρίων**: 18 € (1 ενήλικας και 1 μωρό), 28€ (2 γονείς και 2 μωρά), 15 € (1 ενήλικας και 1 μωρό | Άνεργοι και πολύτεκνοι), 5 € (επιπλέον συνοδός| μόνο με τηλεφωνική κράτηση).
Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com και στην είσοδο μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6979031752 (καθημερινές από τις 11.00 – 14.00)

*Στην αίθουσα που πραγματοποιείται η παράσταση οι θεατές εισέρχονται χωρίς παπούτσια για λόγους υγιεινής. Παρέχονται ειδικά προστατευτικά καλύμματα παπουτσιών για όσους/ες το επιθυμούν.
** Τα ζεύγη εισιτηρίων αφορούν έναν ενήλικα με ένα βρέφος σε μαξιλάρα. Τα εισιτήρια των επιπλέον συνοδών αφορούν κράτηση – μόνο μέσω τηλεφώνου- σε καρέκλα πίσω από τις μαξιλάρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί