Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε σειρά συνεδριάσεων θα προχωρήσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με θέμα την οργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου, σύμφωνα με ανώτερες κομματικές πηγές. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 15.30 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κουμουνδούρου με θέμα την αρτιότερη προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιχειρεί με συγκροτημένα βήματα να ανοίξει την εσωκομματική συζήτηση με σεβασμό στην εσωκομματική δημοκρατία και να αντιπαρέλθει τα περιστατικά έντονων διαξιφισμών. Συντεταγμένα και οργανωμένα στοχεύει να δώσει προτεραιότητα στην πολιτική συζήτηση που θα επιτρέψει την αναδιάταξη των δυνάμεων του.

Διαφωνίες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Άγνωστο παραμένει ως τώρα, αν θα δούμε κάποιο ντιμπέιτ των υποψηφίων στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως έγινε στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο βουλευτές του κόμματος, όπως ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Μίλτος Ζαρμπάρας βλέπουν θετικά μια τέτοια διαδικασία. Θετικά διακείμενος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φάνηκε ο Σωκράτης Φάμελλος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Attica. Πρόσθεσε όμως ότι τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο πολιτικός διάλογος τον αποφασίζει το κόμμα.

Ωστόσο υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, όπως αυτές που διατύπωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θανάσης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο Action 24 ο οποίος υποστήριξε ότι: «Kάθε μέρα γίνεται αυτός ο διάλογος» καθώς και ότι «δεν είναι απαραίτητο το ντιμπέιτ εκφράζονται» διότι εκφράζονται «οι απόψεις των υποψηφίων και με άλλους τρόπους, όπως στις περιοδείες που κάνουν και στις πολιτικές θέσεις που εκφράζουν».

Με συντεταγμένα βήματα προς το Έκτακτο Συνέδριο

Μοναδικό θέμα στην ατζέντα της Κεντρικής Επιτροπής του επόμενου Σαββάτου θα είναι ο πολιτικός διάλογος με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα. Να σημειωθεί ότι το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση του κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και η ισχυροποίηση του κόμματος. Ο προσυνεδριακός διάλογος στις οργανώσεις μελών θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι το Έκτακτο Συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου) δεν θα είναι καταστατικό, μοναδικό θέμα του θα είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του κειμένου πολιτικής απόφασης. Οι εκλογές για τους συνέδρους θα διεξαχθούν 19 και 20 Οκτωβρίου με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου με το β’ γύρο την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Για να έχει κάποιος/α δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όπως και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να έχει γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως τις 11.10.2024.

Αλλαγές στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού του κοινοβουλευτικού έργου μετά και την ανάληψη από το Νίκο Παππά της θέσης του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κρίθηκαν επιβεβλημένες αλλαγές στους τομεάρχες. Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέλαβε τομεάρχης Οικονομικών στη θέση του Νίκου Παππά. Ο Γιώργος Καραμέρος ανέλαβε τον Τομέα Υποδομών και Μεταφορών. Ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει τον Τομέα Διαφάνειας. Η Πόπη Τσαπανίδου τον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών με χρέωση τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει η Νίνα Κασιμάτη. Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναλαμβάνει αν. τομεάρχης Εσωτερικών, η Ραλλία Χρηστίσου, τομεάρχης Ναυτιλίας.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι παραμένουν οι Γιώργος Γαβρήλος, Εθνικής Άμυνας-Εξωτερικών, η Νίνα Κασιμάτη και Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, ο Γιάννης Σαρακιώτης. Αν. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Χρήστος Γιαννούλης.

Η Κ.Ε. στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε και την ενίσχυση της οικονομικής επιτροπής του κόμματος και η νέα σύνθεση της είναι η εξής: Αλεξιάδης Τρύφωνας, Κασιμάτη Νίνα, Μελαχροινός Παναγιώτης, Πούλου Γιώτα, Σαπουνά Αναστασία, Σκούφας Βαγγέλης, Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Χαλαζωνίτης Δημήτρης, Χρηστίδου Ραλλία».

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Μπρέγιαννη, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί