Η Μ. Καρυστιανού απαντά στο κρεσέντο χυδαιότητας του Οικονόμου: «Αν πιστεύετε πως θα κλείσουμε τα μάτια στο έγκλημα είστε γελασμένος»

Στο κρεσέντο χυδαιότητας κατά των εργαζομένων και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας όσον αφορά την ασφάλεια του σιδηροδρόμου που επιδόθηκε την Τρίτη ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Βασίλης Οικονόμου, εξαιρετικά ενοχλημένος από τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, απαντά η Μαρία Καρυστιανού.

Οι μηχανοδηγοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στη Hellenic Train πραγματοποίησαν την Τρίτη (24/9) στάση εργασίας από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα και την Πέμπτη (26/9) 24ωρη απεργία με αίτημα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στα τρένα, προκαλώντας την έκρηξη του Βασίλη Οικονόμου ο οποίος τους αποκάλεσε ψεύτες.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών μιλώντας στο Kontra, ισχυρίστηκε ότι οι μηχανοδηγοί λένε μεγάλα ψέματα για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο και ότι πρέπει «να να υπηρετούμε την αλήθεια όλοι είναι ψευδέστατα αυτά που λένε οι μηχανοδηγοί».

Στη συνέχεια ενοχλήθηκε για την αναφορά στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή άμα πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου;»

Ο Βασίλης Οικονόμου επιτέθηκε εκ νέου στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο λέγοντας το αδιανόητο, ότι «δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μην γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο ενώ τρώνε ψωμί από τον σιδηρόδρομο».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών αμφισβήτησε ακόμα και το τρομακτικό περιστατικό που έγινε στους Αγίους Αναργύρους καθώς απεφεύχθη την τελευταία στιγμή η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. «Λένε μεγάλα ψέματα. Δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους», ισχυρίστηκε ο Βασίλης Οικονόμου αναφέροντας ότι λειτούργησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών επιτέθηκε και πάλι κατά των μηχανοδηγών λοιδορώντας το αίτημα για τηλεδιοίκηση. «Οι μηχανοδηγοί που λένε βάλτε τηλεδιοίκηση εκεί που γίνονται τα έργα είναι σαν να σας λέω εγώ πετάχτε με ελικόπτερο τώρα. Λένε κάτι που εις γνώση τους ξέρουν ότι δεν γίνεται».

Μ. Καρυστιανού: «Αν πιστεύετε πως θα κλείσουμε τα μάτια στο έγκλημα είστε γελασμένος»

Η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου για τα Τέμπη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε ανάρτησή της:

Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους με απίστευτη δυσκολία και πόνο .

Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια. Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί πολύ, ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο…

Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπολόγου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάληψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους.

Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμη στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας. Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους. Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε ….

Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο. Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα , στέκεστε γελασμένος . Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε. Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή. Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί