Επίσκεψη Βαρτζόπουλου στο ΠΑΓΝΗ: Ο υφυπουργός- “φαντομάς” πέρασε τρέχοντας από μπροστά από τους υγειονομικούς

Ανακοίνωση για την επεισοδιακή επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, στο ΠΑΓΝΗ, εξέδωσαν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Βρύσαλης, η εκλεγμένη των εργαζομένων στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ, Νάνσυ Τζαβάρα, ο Διευθυντής Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, Βασίλης Κούδας και το μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ, Ράνια Μπετση.

Δείτε επίσης: «Θερμή» υποδοχή στον Δ. Βαρτζόπουλο από τους εργαζόμενους ΠΑΓΝΗ: Με πανό και διαμαρτυρίες “καλωσόρισαν” τον υφυπουργό Υγείας (Bίντεο)

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ για την επίσκεψη Βαρτζόπουλου στο ΠΑΓΝΗ: Πάνοπλοι αστυνομικοί δεν δίστασαν να χειροδικήσουν απέναντι στον πρόεδρο των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Οι υγειονομικοί χαρακτήρισαν τον υφυπουργό υγείας ως “φαντομά”, καθώς λόγω της μαζικής συμμετοχής και της οργής τους στην σημερινή κινητοποίηση, πέρασε τρέχοντας από μπροστά από τους, ενώ κατήγγειλε ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματά τους για την Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Μάλιστα, απευθύνουν κάλεσμα στην πανυγειονομική απεργία στις 17/10 και στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6/11.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των υγειονομικών:

Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους συνοδούς ασθενων και με τη στήριξη του σωματείου των συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, του παραρτήματος των μουσικών και του συλλόγου εργαζόμενων του κεθεα απόδειξαν ότι δεν θα αφήσουν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση και εμπορευματοποίηση της ψυχικής υγείας και συνολικά της υγείας.

Έδειξαν με τη μαζική συμμετοχή και με τα συνθήματά τους ότι φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση και για αυτό ο υφυπουργός-” φαντομάς ” πέρασε τρέχοντας από μπροστά από τους υγειονομικούς!

Αν και κλήθηκε από τους εργαζόμενους να απολογηθεί για τα αποτέλεσμα της πολιτικής τους, δεν τολμήσε ούτε να σταθεί μπροστά τους αλλά ούτε και να μπει στην Ψυχιατρική κλινική όπου τα ράντζα φτάνουν μέχρι την είσοδο- εκεί όπου οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ακατάλληλες και αναξιοπρεπείς συνθήκες, στοιβαγμένοι στους διαδρόμους της Βραχείας ή στην “αποθήκη ψυχών” των Οξέων που εδώ και χρόνια υπόσχονται ότι θα επεκτείνουν. Δεν μιλήσε με τον μοναδικό παιδοψυχίατρο που έχει απομείνει στο νοσοκομείο και καλείται κάθε τόσο, με εντέλλεσθε, να εφημερεύει μόνος του για συνεχόμενες ημέρες ώστε να μπορέσει η κλινική να νοσηλεύσει παιδιά ή να μιλήσει με τους ψυχιάτρους ενηλίκων που με δικιά του απόφαση επιχείρησε να τους αναγκάσει να εφημερεύουν στην Παιδοψυχιατρική, εκτελώντας χρέη άλλης ειδικότητας για να μπαλωθούν τα κενά που δημιούργησε η δικιά του πολιτική.

Δεν τολμήσε να μιλήσει με τους ασθενείς των δυο κλινικών και τις οικογένειές τους, για να μάθει ότι δεν μπορούν να βρουν ραντεβού σε παιδοψυχίατρο στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ η αναμονή για ραντεβού σε ψυχίατρο ενηλίκων είναι πολύμηνη.

Οι δηλώσεις του με περι αποκέντρωση και την αυτοτέλεια του ψυχιατρικού τομέα που θα επιλυσει τα προβλήματα δείχνει ότι οι χιλιάδες πανελλαδικά ασθενείς θα γίνονται μπαλάκι αναζήτησης δομής σε όλη την Κρήτη και αν δεν βρίσκεται θα παραδίδεται πελατεία στις όποιες ιδιωτικές δομές ή στις οικογένειες τους .

Δεν έδωσε καμμία απάντηση για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα και δεν διασφαλίζονται, όπως στις περιπτώσεις των εργαζομένων ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ ή άλλων προγραμμάτων.

Δεν απάντησε για επικίνδυνα κενά που φέρει το ΦΕΚ του νόμου, για τη ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ερμηνευτικοί εγκύκλιοι.

Ο υφυπουργός υγείας αντί λοιπόν, να απολογηθεί απέναντι στους εργαζόμενους και σε ασθενείς θέλησε -όχι τυχαία- να μην αποδεχτεί να συναντηθεί με μια αντιπροσωπεία του σωματείου με συναδέλφους από την ψυχιατρική και το ΚΕΘΕΑ . Εφέρε όμως πάνοπλους αστυνομικούς -για να αντιμετωπίσουν τον “εχθρό” – δηλαδή τους μαχόμενους υγειονομικούς , τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τις καθαρίστριες , τους τεχνολογους, εμάς δηλαδή που μας χειροκρότησαν την περίοδο του Covid. Εχθρός για τη δημόσια υγεία είναι αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν, που παραδίδουν ότι έχει μείνει δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν μας τρομοκρατούν! Αυτοί έρχονται σας κλέφτες στο νοσοκομείο!

Καλούμε τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν την δικιά τους δύναμη και τον οργανωμένο αγώνα.

ΟΛΟΙ στην πανυγειονομικη απεργία στις 17/10 και στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6/11

Βρυσαλης Δημήτρης , πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Τζαβάρα Νάνσυ , εκλεγμένη των εργαζομένων στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ

Κούδας Βασίλης μέλος του ΔΣ του Ιατρικου Συλλόγου και του σωματείου ΠΑΓΝΗ, Διευθυντής Ψυχιατρικης ΠΑΓΝΗ

Ράνια Μπετση, μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί