Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Βαρτζόπουλο: Αφού δεν μας απαντά ο διοικητής απαντήστε μας εσείς για τα “συμφωνητικά εχεμύθειας”

Επανέρχεται στο θέμα με την αξίωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να υπογράψουν “συμφωνητικά εχεμύθειας” υπάλληλοι των Κέντρων Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενόψει της σημερινής επίσκεψης στο ΠΑΓΝΗ του Υφυπουργού Υγείας, κ. Βαρτζόπουλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρεται αναλυτικά:

Ενόψει της σημερινής επίσκεψης στο ΠΑΓΝΗ του Υφυπουργού Υγείας, κ. Βαρτζόπουλου, θα θέλαμε να μας απαντήσει ο ίδιος στα κάτωθι ερωτήματα, σχετικά με το καινοφανές “συμφωνητικό εχεμύθειας”, το οποίο ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Παπαβασιλείου, ζητάει να υπογράψουν άμεσα οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να τους ανανεώσει τις συμβάσεις:

1.Τον βρίσκει σύμφωνο αυτή η ενέργεια; 2. Έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας; (καθώς δεν γνωρίζουμε να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο σε καμία άλλη Υγειονομική Περιφέρεια), και αν ναι, με βάση ποια διοικητική απόφαση; 3. Έχει την νομιμοποίηση ο Διοικητής της ΥΠΕ να θέτει τους εργαζόμενους υγειονομικούς μπροστά σε τέτοιου είδους διλήμματα (υπογραφή “συμφωνητικού εχεμύθειας” ή μη ανανέωση της σύμβασης); Κατ’ εμάς τέτοια διλήμματα είναι εκβιαστικά και, με βάση την νομική γνωμοδότηση που έχουμε ήδη αποστείλει, έκνομα.

Ίσως θα μπορούσε να μας απαντήσει ο κ. Βαρτζόπουλος, αφού δεν μας απαντάει ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι: α. τα “συμφωνητικά εχεμύθειας” αφορούν εργαζόμενες/ους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα και την φύλαξη, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 30.9.2024 και επικουρικές/κούς εργαζόμενες/νους νοσηλεύτριες/τές, ιατρούς, διοικητικές/ούς, διασώστριες/ες, κ.α., των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 31.12.2024 και β. το συγκεκριμένο “συμφωνητικό εχεμύθειας” αποτελεί για εμάς, ξεκάθαρα, προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης των υγειονομικών με την πρόφαση τήρησης διατάξεων περί ευαίσθητων δεδομένων.

Αντί να εκβιάζονται από την 7η ΥΠΕ οι συναδέλφισσες/οί μας, οι οποίοι αποτελούν πολύτιμο εργατικό δυναμικό της δημόσιας φροντίδας υγείας της Κρήτης, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εξασφαλίσει την μόνιμη παραμονή τους στην εργασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί