«Θερμή» υποδοχή στον Δ. Βαρτζόπουλο από τους εργαζόμενους ΠΑΓΝΗ: Με πανό και διαμαρτυρίες “καλωσόρισαν” τον υφυπουργό Υγείας (Bίντεο)

“Θερμή” υποδοχή στο ΠΑΓΝΗ επιφύλαξαν στον υφυπουργό Υγείας και υπεύθυνο για τα θέματα ψυχικής υγείας, Δ. Βαρτζόπουλο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Κρατώντας πανό συγκεντρώθηκαν στο σαλόνι του νοσοκομείου, αντιδρώντας στη φιέστα που οργάνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου για την επίσκεψη του υφυπουργού, διαμαρτυρόμενοι στην πολιτική που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις συνεχίζονται και χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι.

Κατά την άφιξή του δημιουργήθηκε ένταση, με εργαζόμενους να φωνάζουν, με τον υφυπουργό να… γίνεται “καπνός” ανεβαίνοντας τη σκάλα του νοσοκομείου με τη συνοδεία της διοίκησης.

Εργαζόμενοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν για να του μιλήσουν για τα οξυμένα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

“Ο υφυπουργός Υγείας έρχεται στο ΠΑΓΝΗ σε μια διόλου τυχαία περίοδο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που προβλέπει κατάργηση των υπάρχουσων δομών απεξάρτησης, κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων και παράδοση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους ιδιώτες και κάθε λογής ΜΚΟ. Έρχεται λοιπόν για να ελέγξει την πορεία αυτών των αλλαγών, της παράδοσης δηλαδή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε οργανισμούς που έχουν στόχο το κέρδος, μετατρέποντας με τη βούλα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε πελάτες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων και προσθέτει ότι ο υφυπουργός επισκέπτεται το νοσοκομείο σε μια περίοδο:

Όπου λήγουν 31/9 οι συμβάσεις 150 εργαζόμενων στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Όπου οι δομές της Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ καταρρέουν. Το ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος της υποβάθμισης των δομών του νησιού.

Όπου ετοιμάζεται νέος χάρτης Υγείας που θα σημάνει συγχωνεύσεις, αλλαγή χαρακτήρα των νοσοκομείων, μετακινήσεις προσωπικού.

Όπου έχουν ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία, το ιδιωτικό έργο στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και η, για πρώτη φορά, απόσπαση των ψυχιατρικών δομών από το ΕΣΥ.

Δείτε επίσης: Σε τραγική κατάσταση η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ: Τα ράντζα έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί