Αιχμές Βλάχου για τη διαγραφή Σαλμά: «Θα επανέλθω στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια»

Η δυσαρέσκεια των 11 βουλευτών της ΝΔ που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια συνεχίζεται την ίδια ώρα που νέες δονήσεις προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός ΚΟ της ΝΔ τον γαλάζιο βουλευτή Μάριο Σαλμά- ο οποίος συνυπέγραφε την ερώτηση των 11- μετά από καταγγελίες που έκανε κατά της Λίνας Μενδώνη, για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Γιώργος Βλάχος εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια προς τον υπουργό Οικονομικών σε συνέντευξή του επιτέθηκε εκ νέου στον Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 ο βουλευτής της ΝΔ έδειξε την ενόχλησή του τόσο για το περιεχόμενο της απάντησης του Κωστή Χατζηδάκη όσο και για το διαδικαστικό της απάντησης. Όσον αφορά στο δεύτερο ανέφερε ότι:

«Ο κ.Χατζηδάκης, το υπουργείο μας απάντησε σε 24 ώρες όχι όμως όπως θα έπρεπε. Μας απάντησε με Δελτίο Τύπου που έστειλε στους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη μέρα ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να είναι σημεία των καιρών».

Στη συνέχεια σχολίασε την ουσία της απάντησης για τα κόκκινα δάνεια λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το ουσιαστικό είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε αυτά που είπαμε. Ποια έμειναν αναπάντητα δεν θα κάνω το λάθος που έκανε ο κ. Χατζηδάκης να τα συζητήσω δημόσια θα επανέλθω δια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Όσον αφορά στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά ο Γιώργος Βλάχος επεσήμανε ότι ο υπό διαγραφή βουλευτής της ΝΔ είχε κάνει τις καταγγελίες και στη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ της ΝΔ.

«Περίμενα τότε ότι ο πρωθυπουργός ή κάποιοι συνεργάτες του θα τον καλούσαν να δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για όλα αυτά που είπε αντ’ αυτού βλέπω ότι αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό σέρνεται ακόμη με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί