Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαλμά από βουλευτή της ΝΔ

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά το οποίο «η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή»

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00.

Η κριτική Σαλμά

Ο Μάριος Σαλμάς ήταν εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι συνυπέγραψαν την ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τους δανειολήπτες. Μεταξύ άλλων ανέφεραν πως παραμένει απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, ανέφεραν ότι νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών δεν υφίσταται.

Ακόμη, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί