Κτηνωδία: Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν Παλαιστίνιους και τους πετούν από την ταράτσα (Βίντεο)

Αποτροπιασμό προκαλούν βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα και καταγράφουν Ισραηλινούς στρατιώτες να σπρώχνουν και να πετούν από οροφή κτιρίου πτώματα Παλαιστινίων.

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, στρατιώτης διακρίνεται να πυροβολεί από κοντινή απόσταση Παλαιστίνιο και στη συνέχεια να πετάει το άψυχο σώμα του στο κενό.

Οι εικόνες έρχονται από την πόλη Καμπάτια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με το Associated Press να σημειώνει ότι δημοσιογράφος του είδε τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες να προχωρούν σε αυτές τις φρικιαστικές πράξεις.

Αυτή είναι ακόμη μια καταγραφή φρικαλεοτήτων που διαπράττουν μέλη του IDF κατά Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη με τον στρατό του Ισραήλ να υποστηρίζει ότι οι εικόνες αυτές «δεν εκφράζουν τις αρχές και τις απαιτήσεις από τους στρατιώτες μας» και να επισημαίνει ότι πραγματοποιείται έρευνα για το περιστατικό.

Παράλληλα το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι από τη συγκεκριμένη επιχείρηση εξουδετερώθηκαν τέσσερις αντάρτες, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι παλαιστινιακές αρχές υγείας.

Όπως σημειώνει το AP ο ισραηλινός στρατός όταν αποσύρεται από επιδρομές αφήνει πίσω τους νεκρούς Παλαιστίνιους και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μεταφέρει τα πτώματα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο απαγορεύεται η προσβολή νεκρού, ακόμη κι εάν πρόκειται για τον εχθρό.

Φυσικά οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το εάν ο IDF θα πραγματοποιήσει πραγματική έρευνα για το περιστατικό.

Τις εικόνες αυτές επιβεβαιώνουν και άλλοι δημοσιογράφοι. Σε άλλο βίντεο φαίνεται μια ομάδα δημοσιογράφων που βιντεοσκοπεί την επιδρομή στο κτίριο να δέχεται τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Αντιδρώντας στις εικόνες αυτές η Χαμάς ήταν ξεκάθαρη: Οι βάρβαρες ενέργειες που διαπράχθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής στην Καμπάτια, δυτικά της Τζενίν, επιβεβαιώνουν την κτηνωδία και την ωμότητα όλης αυτής της κατοχής, η οποία διαπράττει σφαγές και γενοκτονία εναντίον του λαού μας στη Γάζα εν μέσω διεθνούς σιωπής και αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής κάλυψης».

«Ο ακρωτηριασμός και η κακοποίηση των πτωμάτων των μαρτύρων συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά από όλες τις χώρες, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτει.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί