Ακρίβεια: Ακριβότερα προϊόντα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Ισπανία

Οι Έλληνες πληρώνουν πολύ πιο ακριβά το ίδιο προϊόν από άλλους Ευρωπαίους

Ιδιαίτερα αισθητές διαφορές στις τιμές σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά έχει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενδεικτικά, οι τιμές σε προϊόντα όπως τυριά, δημητριακά, αποσμητικά και λοιπά βασικά είδη, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ρεπορτάζ του OPEN συνέκρινε τιμές στην Ελλάδα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό που προέκυψε είναι ότι οι Έλληνες πληρώνουν πολύ πιο ακριβά το ίδιο προϊόν. Δικαιολογημένα οι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί τα πληρώνουν ακριβότερα από άλλους Ευρωπαίους.

«Η αδελφή της γυναίκας μου μας στέλνει από τη Γερμανία επώνυμα προϊόντα στη μισή τιμή» ανέφερε καταναλωτής ενώ καταναλώτρια υπογραμμίζει σχετικά: «Και στην Ολλανδία που είναι ο γιος μου είναι πιο φθηνά. Η φέτα εδώ είναι πιο ακριβή από ότι στην Ολλανδία».

Κατά την ίδια πηγή στα ελληνικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά σούπερ μαρκετ προκύπτουν μεγάλες διαφορές τιμών σε μία σειρά από βασικά είδη.

Στην Ελλάδα τα δημητριακά των 500 γρ. κοστίζουν 3,94 ευρώ ενώ στην Ισπανία 2,48 ευρώ και στην Ιταλία 2,35 ευρώ.

Ένα αποσμητικό 50 ml στην Ελλάδα ο καταναλωτής θα το βρει 3 ευρώ. Στην Ισπανία το ίδιο αποσμητικό κοστίζει 2,08 ευρώ ενώ στην Ιταλία 2,59 ευρώ.


Αντίστοιχα μεγάλες διαφορές συναντάμε και στη συσκευασία 200 γρ πραλίνας φουντουκιού που στην Ελλάδα έχει 3,07 λεπτά στην Ισπανία 2,23 και στην Ιταλία 2,99 ευρώ.


Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις επηρεάζουν το κόστος ζωής και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ακρίβεια: Ακριβότερα προϊόντα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Ισπανία”

  1. Αντωνης

    Αίσχος :'( :'( :'( :(………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί