Κρήτη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Kινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων έλαβε χώρα την Τετάρτη στις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Κλιμάκιο της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Φιλιππάκη, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Νικολάου, συμμετείχε στην κινητοποίηση, την οποία είχαν συγκαλέσει η ΕΛΜΕ Λασιθίου , το ΣΕΠΕ Μεραμβέλλου – Οροπεδίου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίου Νικολάου, η Ένωση ΑμεΑ Επαρχίας Μεραμβέλλου και συμμετείχαν και αντίστοιχοι φορείς των Δήμων Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου. Ακολούθησε επίδοση του κοινού τους ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κάλυψη των αναγκών των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, κ.α. Το στέλεχος του ΚΚΕ, με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η σημερινή κινητοποίηση δείχνει το δρόμο, μας δίνει ελπίδα! Χαιρετίζουμε την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας και την επίδοση του κοινού ψηφίσματος των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ Λασιθίου και των ενώσεων και συλλόγων γονέων Λασιθίου στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης της ΠΕ Λασιθίου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και οι φορείς τους, με την σημερινή κινητοποίηση όπως και τις δεκάδες που έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα σύγχρονα δικαιώματα των παιδιών τους και ταυτόχρονα έδωσαν ένα χαστούκι στην απόπειρα δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού που επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης με την πρόσφατη “πονηριά” τους και την μερική ανάκληση συγχωνεύσεων σε τρία τμήματα από τα 10.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ένωσαν την φωνή τους με τους χιλιάδες που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο πανελλαδικά, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών ως κόστος. Για αυτό συγχωνεύονται πάνω από 1500 τμήματα πανελλαδικά, με την σαρδελοποίηση των παιδιών να βαφτίζεται «βελτίωση» και «εκσυγχρονισμός». Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αντί να διευκολύνονται, εμποδίζονται, ενώ είναι τεράστια τα κενά σε σχολικούς νοσηλευτές(20 σε τμήματα του Λασιθίου). Αναγκάζουν μαθητές να μετακινούνται σε άλλα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες, μην τυχόν και δημιουργηθεί κάνα τμήμα και υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολειά. Τα προβλήματα σχολικής στέγης είναι στο χειρότερο -επικίνδυνο- σημείο κ.α.

Εμείς αναδεικνύουμε ότι οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας, τα σύγχρονα δικαιώματα τους, η επιστημονική πρόοδος, πρέπει να είναι στην υπηρεσία των πολλών και όχι να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικότερα ξεπαραδιάζονται από την ακρίβεια, τη φοροληστεία και τους χαμηλούς μισθούς και τα βήματα είναι μονάχα προς τα πίσω: στην εκπαίδευση, στα Νοσοκομεία του Λασιθίου, στις απαρχαιωμένες και επικίνδυνες υποδομές, στα έργα πολιτικής προστασίας, στις κοινωνικές δομές, το περιβάλλον κ.α. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοι της κάνουν «οικονομία» για το λαό για να επιδοτούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ταυτόχρονα τους «ανοίγουν» την αγορά στα κοινωνικά αγαθά όπως της Παιδείας για εξασφαλισμένα κέρδη.

Αυτή η πολιτική παίρνει την απάντηση της καθημερινά και στο Λασίθι από τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς που δεν το βάζουν κάτω. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να μην απολαμβάνουν τα παιδιά όσα έχουν ανάγκη: με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ολιγομελή τμήματα, κάλυψη όλων των κενών σε γενική και ειδική Εκπαίδευση, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια και άλλα.

Το ΚΚΕ, τα μέλη του και οι φίλοι του θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών γιατί…:

Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται δικαίωμά μας είναι μ΄ αγώνες κατακτιέται »

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί