Φαράγγι Σαμαριάς: Ξεκινούν σήμερα οι αυτοψίες – Βίντεο με τουρίστες που περιμένουν να βγουν μετά την τραγωδία

Κλειστό θα παραμείνει, μέχρι νεωτέρας, το Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά της Κρήτης μετά από τον θάνατο της 35χρονης τουρίστριας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή αφού χτυπήθηκε από πέτρες και κλαδιά στην διάρκεια κατολίσθησης την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Εγκλωβισμένοι επισκέπτες

Φαράγγι της Σαμαριάς: Έκλεισε μετά τον θάνατο της γυναίκας – Το χρονικό της τραγωδίας

Κολυδάς για τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς: Λειτουργικό και απαραίτητο ένα μικρό ραντάρ καιρού

Η τουρίστρια πέθανε από αιμορραγία στην μηριαία αρτηρία η οποία προκλήθηκε από το χτύπημα στην διάρκεια της πτώσεις βράχων και κλαδιών από νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 13:30, την Τετάρτη (18/9).

Στο σημείο του δυστυχήματος, στο στενό σημείο του φαραγγιού και συγκεκριμένα στις Πόρτες βρισκόταν τουρίστας γιατρός, επίσης πεζοπόρος, ο οποίος έσπευσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ωστόσο δεν τα κατέφερε

Όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο φαράγγι εγκλωβίστηκαν και άλλοι πεζοπόροι ( στο φαράγγι βρέθηκαν εχθές 1.074 άνθρωποι ) καθώς οι βράχοι απέκλεισαν διόδους πρόσβασης. Οι τουρίστες που εγκλωβίστηκαν τελικώς οδηγήθηκαν με ασφάλεια μέσω της Αγίας Ρούμελης και στη συνέχεια στο Λιμάνι Σφακίων.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Aλλαγής

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας.

Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Βίντεο με τουρίστες που περιμένουν να βγουν μετά την τραγωδία

Την ώρα εκείνη, στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, βρίσκονταν 1.074 επισκέπτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αγιά Ρουμέλη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα «Σφακιά – Αγία Ρουμέλη» αποτυπώνει τις στιγμές που έζησαν οι επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού, όταν υπό συνθήκες βροχής, περίμεναν καρτερικά και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, να βγουν από το Φαράγγι, την ώρα που τεράστιοι χείμαρροι περνούσαν από δίπλα τους.

Oι υπόλοιποι επισκέπτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Ο Εθνικός Δρυμός τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, για προληπτικούς λόγους, ενώ θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες από εμπειρογνώμονες.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού, έπεσαν 22 χιλιοστά βροχής, ενώ συνήθως όλον τον μήνα πέφτουν 16 χιλιοστά, όπως έκανε γνωστό ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Βίντεο, αποτυπώνει την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη στον Εθνικό Δρυμό:

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί