Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Εγκλωβισμένοι επισκέπτες

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σημείο Πόρτες, στο Φαράγγι της Σαμαριάς όταν σημειώθηκε πτώση βράχου μετά από βροχή που έπεσε νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αλλοδαπή και ηλικίας περίπου 35 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες κατέληξε από αιμορραγία.

Στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ και άλλες δυνάμεις της ΠΥ, ενώ μεταβαίνουν και δυνάμεις από τα Σφακιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διέλευση από το σημείο έχει διακοπεί λόγω της κατολίσθησης ενώ στο φαράγγια υπάρχουν δεκάδες άλλοι επισκέπτες που το διέσχιζαν.

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων αναφέρουν ότι, λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, η άτυχη γυναίκα 33 ετών, υπήκοος Ουκρανίας, βρέθηκε στο σημείο Πόρτες, το στενότερο πέρασμα του Φαραγγιού, όπου λόγω της νεροποντής που προηγήθηκε, αποκολλήθηκαν βράχοι και έπεσαν πάνω της με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της στον μηρό.

Η γυναίκα εξέπνευσε σχεδόν μισή ώρα αργότερα, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που δεν μπορούσε να σταματήσει με κανέναν τρόπο, παρά τις προσπάθειες που έκαναν όσοι βρέθηκαν στο σημείο.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Ευτυχία Πενταράκη, έφυγε μία πέτρα, χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο και έπεσε πάνω στο μηρό της άτυχης γυναίκας.

Λόγω της κατολίσθησης, υπήρχε δυσκολία προσέγγισης των σωστικών συνεργείων από τον οικισμό της Σαμαριάς, εντός του Φαραγγιού, καθώς και από την Αγία Ρουμέλη, στην έξοδο. Ένας γιατρός τουρίστας, που διέσχιζε το φαράγγι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε. Λίγη ώρα αργότερα, δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης Σφακίων, κατάφεραν να την προσεγγίσουν και να τη μεταφέρουν στο Φυλάκιο της Αγίας Ρουμέλης, όπου μπορούσε να προσεγγίσει όχημα με μεγαλύτερη ευκολία.

Στο σημείο έσπευσαν και 5 πεζοπόρες ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, με σχεδόν 40 άτομα να επιχειρούν, ώστε να κατευθύνουν τον κόσμο που βρισκόταν, εντός του φαραγγιού προς τις εξόδους.

Σημειώνεται, ότι κάθε φορά που υπάρχει κάποια προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες το φαράγγι της Σαμαριάς κλείνει. Σήμερα, δεν υπήρξε καμία τέτοια προειδοποίηση, ενώ ο καιρός μέχρι και το πρωί έδειχνε ότι θα είναι ηλιόλουστος με λίγα σύννεφα. Και ενώ ο Δρυμός έκλεισε γύρω στη 1 το μεσημέρι, αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην έξοδο του φαραγγιού, στην Αγ. Ρούμελη, θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να μεταβούν στη Χώρα Σφακίων και από εκεί στα Χανιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί