Λίβανος: Διαψεύδει ότι κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ η Ταϊβάν

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από το μακελειό στον Λίβανο, με τις εκρήξεις βομβητών που είχαν στην κατοχή τους μέλη της Χεζμπολάχ από τις οποίες τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν.

Δείτε: NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ από την Ταϊβάν (Βίντεο & φωτο)

Σήμερα Τετάρτη (18/9) η εταιρεία Gold Apollo της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η BAC Consulting KRT, η οποία έχει την έδρα της στη Βουδαπέστη, έχει άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπό της και να κατασκευάζει το μοντέλο των βομβητών που χρησιμοποιήθηκε χθες, Τρίτη, για τις εκρήξεις στο Λίβανο.

«Αναφορικά με το μοντέλο βομβητή AR-924 που αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, διευκρινίζουμε ότι αυτό το μοντέλο παράγεται και πωλείται από την BAC», ανέφερε σε δήλωσή της η Gold Apollo, διαψεύδοντας τις πληροφορίες των New York Times, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία αυτή της Ταϊβάν είχε κατασκευάσει η ίδια τους βομβητές. «Εμείς παρέχουμε μόνο την άδεια χρήσης της μάρκας και δεν εμπλεκόμαστε στο σχεδιασμό ούτε στην κατασκευή αυτού του προϊόντος», πρόσθεσε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα των ΝΥΤ ανέφερε ότι πάνω από 3.000 βομβητές, κυρίως του μοντέλου AP924, είχαν παραγγελθεί από το λιβανικό κίνημα στην εταιρεία Gold Apollo της Ταϊβάν. Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ και άλλων χωρών που δεν κατονομάζονται, υποστηρίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης τους βομβητές που αγόρασε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ από την Ταϊβάν.

Οι μικρές συσκευές της κατασκευάστριας Gold Apollo της Ταϊβάν παγιδεύτηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες προτού φθάσουν στον Λίβανο, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Μερικές δεκάδες γραμμάτια εκρηκτικής ύλης —ως και 57 γραμμάρια— τοποθετήθηκαν πλάι στην μπαταρία των βομβητών αυτών, μαζί με πυροκροτητές, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα θα εκφωνήσει αύριο, Πέμπτη, ομιλία στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με θέμα τις «τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί