Καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ

Το μήνυμα του Νίκου Κατσαράκη

Τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλωσορίζει μέσω ανακοίνωσής του ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ. Νίκος Κατσαράκης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αγαπητές/οί πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές,

Σας καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις εξετάσεις και την εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιό μας. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές σπουδές!

Tη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 θα υποδεχτούμε περίπου 1700 φοιτήτριες και φοιτητές στα 11 ακαδημαϊκά Τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Η κάλυψη των θέσεων στο Πανεπιστήμιο, με βάση τον αριθμό των εισακτέων, προσεγγίζει το 90% και συνδυάζεται με αύξηση των βάσεων εισαγωγής στην πλειοψηφία των Τμημάτων. Η εμπιστοσύνη που δείξατε στο ΕΛΜΕΠΑ μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνες. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των σπουδών σας θα διαπιστώσετε και εσείς ότι η επιλογή που κάνατε ήταν σωστή, καθώς:

(α) Τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ αφορούν σε επιστημονικά αντικείμενα με σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

(β) Όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου έχουν στενή σύνδεση με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, ικανοποιώντας σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

(γ) Το ΕΛΜΕΠΑ εξελίσσεται σε πόλο ερευνητικής αριστείας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη σε σημαντικούς επιστημονικούς τομείς (π.χ. νανοτεχνολογία & προηγμένα υλικά, αγροδιατροφή, ενεργειακές τεχνολογίες, κυκλική οικονομία, φυσική πλάσματος, κοινωνικές επιστήμες, χρηματοοικονομική κ.λπ.) χάρη στην έρευνα που διεξάγεται στα 28 Εργαστήρια του Πανεπιστημίου και στα 6 ερευνητικά Ινστιτούτα του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ ΕΛΜΕΠΑ).

(δ) Το ΕΛΜΕΠΑ έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα έντονα εξωστρεφές Ίδρυμα και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο προς όφελος των φοιτητριών και των φοιτητών του.

(ε) Το ΕΛΜΕΠΑ είναι ένα φοιτητοκεντρικό Πανεπιστήμιο και παρέχει ποικίλες ποιοτικές υπηρεσίες στη φοιτητική κοινότητα, όπως ενδεικτικά:

δωρεάν στέγαση σε εστίες με 296 κλίνες στο Ηράκλειο και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στις υπόλοιπες πόλεις,

δωρεάν σίτιση σε ~2700 φοιτητές/τριες, ιατρείο και υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, λειτουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου, υποστήριξη επιστημονικών, πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών φοιτητικών ομάδων, συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας κ.α.

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι ένα εξωστρεφές, φοιτητοκεντρικό, δημόσιο Πανεπιστήμιο που συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσεται. Σας παρέχει πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες που σας προτρέπουμε να αξιοποιήσετε. Σας καλούμε να αποτελέσετε το πιο ζωντανό κύτταρο της ακαδημαϊκής μας κοινότητας!

Σας ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Νίκος Κατσαράκης

Πρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί