Αναστολή χειρουργείων και ελλείψεις γιατρών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

Υπό κατάρρευση βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα μειαυτήρια – γυναικολογικά νοσοκομεία της Αθήνας, το νοσοκομείο «Έλενα», όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, περιγράφοντας μια τραγική κατάσταση.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, το νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω εγκατάλειψης και ιδιωτικοποίησης, με μεγάλες αναμονές για τους ασθενείς, ελλείψεις, εξουθένωση του προσωπικού.

Αναλυτικά, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τα εξής:

Το μεγαλύτερο μαιευτήριο γυναικολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων κινδυνεύει με κλείσιμο από την εγκατάλειψη και την ιδιωτικοποίηση.

Συγκεκριμένα:

Το υποστελεχωμένο τμήμα αιμοδοσίας, με παροπλισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (αναλυτής) μετά την αναίτια και εκδικητική μετακίνηση συναδελφισσας στο Ιπποκράτειο κινδυνεύει με κλείσιμο.

Τα χειρουργεία οδηγούνται σε αναστολή. Με 1 χειρουργική αίθουσα να λειτουργεί το τελευταίο διάστημα.

Μόνο τρεις μέρες χειρουργείων όλο το Σεπτέμβρη για καρκίνο μαστού, με αναμονές να φτάνουν μέχρι και τέλη Δεκεμβρίου. Ενώ μέχρι πρόσφατα έδιναν 6 μέρες το μήνα στο κατώτερο όριο ασφαλείας δηλαδή.

Η αναμονή για παιδοχειρουργικα περιστατικά με δυο μέρες χειρουργείων το μήνα και λίστα 50 παιδιά φτάνει κοντά στον ένα χρόνο.

Μόνο 1 μέρα γυναικολογικών χειρουργείων δίνονται όλο το Σεπτέμβρη σε κάθε κλινική.

Και όλα αυτά λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε αναισθησιολογους και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η έλλειψη τεχνολόγων στο Ακτινολογικό οδηγεί σε διάλυση το τμήμα και σε εξουθένωση το λιγοστό προσωπικό που είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης

Ογκολογικό μόνο με έναν διευθυντή ιατρό και μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Μονάδα νεογνών με ελλείψεις ιατρών σχεδόν λείπουν οι μισοί καθώς και μαιών με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές αίθουσες και η εξάντληση να έχει χτυπήσει κόκκινο. Ούτε ρούχα και παπούτσια δεν δίνουν και τα αγοράζουν οι εργαζόμενες μόνες τους

Παθολογοανατομικο εργαστήριο με τεράστιες ελλείψεις με αποτέλεσμα οι βιοψίες να καθυστερούν πέρα από 3 μήνες

Διοικητικό προσωπικό εξουθενωμένο κάνει βόλτες το νοσοκομείο ακόμα και σε 3 ή τέσσερα τμήματα την ημέρα

Επικουριες δηλαδή καθημερινές μετακινήσεις νοσηλευτριων και μαιών που διαλύουν την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου

Υποδομές υπό κατάρρευση μετά από ένα εφιαλτικό καλοκαίρι με κλιματισμό που υπολειτουργούσε, με μπλακ άουτ που προκάλεσε βλάβες σε πανάκριβα μηχανήματα αλλά και τώρα στην πρόσφατη καταιγίδα το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια και το ισόγειο του νοσοκομείου (το νερό στην τραπεζαρία μέχρι το γόνατο)

Σε αυτές τις άθλιες συνθήκες όλο το προσωπικό με ηρωικές προσπάθειες κρατάει όρθιο το νοσοκομείο ενώ η διοίκηση και το υπουργείο το βασανίζουν και το απαξιώνουν, ενώ τους συμβασιούχους πχ σοχ τους απειλούν με απόλυση

Ως εδώ θα αγωνιστούμε μαζί με όλη την κοινωνία για να μπει ένα τέλος στην διάλυση του νοσοκομείου που μεθοδεύει η διοίκηση η υπε μαζί με το υπουργείο υγείας για να παραδοθεί αυτό το φιλέτο στους ιδιώτες. Έχουμε την δύναμη.

Συνέντευξη τύπου Πέμπτη 19/9 13:00 έξω από το κτίριο Μαρίκα Ηλιάδη με συγκέντρωση όλου του προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί