Ρατσιστική βία και εγκλήματα μίσους ενάντια σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου: Εκδήλωση στον Κοινωνικό Χώρο

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης και η Steps σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους ενάντια σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου καθώς και την συμπερίληψη των εγκλημάτων μίσους κατά αστέγων στον ορισμό της ρατσιστικής βίας.

Η οργάνωση Steps θα μοιραστεί μαζί μας ιστορίες που έχουν καταγράψει μέσα στα χρόνια με την στήριξη του ιδρύματος Rosa Luxemburg- παράρτημα Ελλάδας και μας καλεί να συζητήσουμε τους τρόπους που εκδηλώνονται οι επιθέσεις μίσους (modus operandi) προς τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου όπως οι άστεγοι αλλά και τρόπους που θα αποτρέψουν την εκδήλωση τέτοιων επιθέσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ, στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην οδό Μονής Αγκαράθου 9, στο Ηράκλειο.

Η οργάνωση Steps δραστηριοποιείται στην Αθήνα και μέσα από στοχευμένες ενέργειες, επιδιώκουν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα συνανθρώπων μας που ζουν εξόριστοι στο περιθώριο και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό είτε αυτοί είναι ενήλικες σε κατάσταση δρόμου (άστεγοι, άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα ανθρώπινης εμπορίας, σεξεργάτριες/τες κ.α.), είτε παιδιά σε κατάσταση δρόμου (ασυνόδευτα ανήλικα, εργαζόμενα παιδιά, θύματα ανθρώπινης εμπορίας κ.α.

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης αναπτύσσει στο Ηράκλειο Κρήτης, δράσεις αλληλεγγύης, αρωγής, πληροφόρησης και εκμάθησης ικανοτήτων για την δημιουργική ένταξη στη τοπική κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι δράσεις και τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν, από εθελόντριες/-ντές και στηρίζονται σε δράσεις αλληλεγγύης. Στόχος η δημιουργία και η ανάπτυξη σχέσεων που συμβάλλουν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αλληλομάθησης, δημιουργικής συνύπαρξης, ουσιαστικής ένταξης και συμμετοχής με σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο,η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί