«Σαν τον κλέφτη ο Θεμιστοκλέους στο Βενιζέλειο»

“Έτσι θα επισκέπτονται οι έμποροι της υγείας τα νοσοκομεία”

Σαν τον κλέφτη επισκέφτηκε το Βενιζέλειο την Κυριακή ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πρόεδρος του σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Δ. Βρύσαλης και το μέλος του σωματείου εργαζομένων Βενιζελείου, Δ. Φλυτζάνης.

Οι υγειονομικοί καλούν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας στις 6 Νοεμβρίου.

Δείτε: Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας στις 6 Νοέμβρη

Στην κοινή ανακοίνωση Βρύσαλη – Φλυτζάνη αναφέρεται αναλυτικά:

Σαν τον κλέφτη!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Εν κρυπτώ, Κυριακή, χωρίς φανφάρες κλακαδόρους και πολλά πολλά, ο «ατρόμητος» υφυπουργός Εμπορίας Υγείας, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ φοβούμενος μια επανάληψη των αντιδράσεων που είχε δεχθεί ο πρώην υπουργός υγείας κ. Χρυσοχοΐδης και επιδιώκοντας να αποφύγει τις κινητοποιήσεις που εδώ και μήνες είναι σε εξέλιξη για την κατάσταση στην υγεία στο νησί μας, επισκέφθηκε στα κρυφά το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ και ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο στους αναισθησιολόγους και στην αιματολογική κλινική!

Μάλιστα πληροφόρησε τους Ηρακλειώτες ότι αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι και η χρηματοδότηση!

Ας τον πληροφορήσουμε εκείνον και στη διορισμένη διοίκηση του Βενιζελείου, της 7ης ΥΠΕ και των εκλεκτών συνοδοιπόρων ότι:

· Παραμένει κλειστό το κέντρο πήξης στο Βενιζέλειο.

· Υπάρχει μείωση του προγράμματος του χειρουργείου τουλάχιστον 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διεκπεραίωσης των επειγόντων περιστατικών.

· Υπάρχουν 4 μόλις αναισθησιολόγοι για την κάλυψη ολόκληρου του νοσοκομείου.

· Έχουν ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό οι τακτικές απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ οι εφημερίες για το τμήμα του Αξονικού Τομογράφου καλύπτονται από ιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

· Είναι αδύνατη η διενέργεια Μαγνητικής Τομογραφίας για παιδιατρικούς ασθενείς.

· Το γαστρεντερολογικό τμήμα, ενός από τα μεγαλύτερα ενδοσκοπικά κέντρα στην Ελλάδα, έμεινε με το 50% του ιατρικού του δυναμικού. Τι θα γίνει με τους τουλάχιστον 2000 ασθενείς που παρακολουθεί το τμήμα σε τακτική βάση;

· Υπάρχει αδυναμία κάλυψης νέων περιστατικών και διεκπεραίωσης των ήδη διαγνωσμένων περιστατικών από την Αιματολογική Κλινική.

· Είναι δυσχερής η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, λόγω του τεράστιου όγκου των περιστατικών και των πολλαπλών ελλείψεων, που συχνά οδηγούν σε έντονη δυσχέρεια των ασθενών και επεισόδια βίας από τους συνοδούς προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

· Με μεγάλη δυσκολία και με σημαντικές αναμονές λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου.

· Εδώ και ένα χρόνο παραμένει ανενεργός ο στεφανιογράφος λόγω έλλειψης προσωπικού και κρεβάτι ΜΕΘ.

· Παραμένουν κλειστά 2 κρεβάτια ΜΕΘ.

Από το 2022 έως τον Αύγουστο του 2024 έχουν συνταξιοδοτηθεί 62 εργαζόμενοι.

Οι μόνιμες προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ επικουρικό προσωπικό δεν έχει έρθει στο Νοσοκομείο εδώ και 2 χρόνια.

Ας μάθει ο υφυπουργός φαντομάς ότι μόνο στη Νοσηλευτική υπηρεσία λείπουν 240 μόνιμοι νοσηλευτές και οι συμβασιούχοι είναι 130!

ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΕ.

Αλλά εκείνοι που κρατούν το σύστημα υγείας όρθιο δεν το έμαθαν.

Δεν το έμαθαν οι νοσηλευτές που κάνουν διπλοβάρδιες για 40 ασθενείς, που δε μπορούν να πάρουν άδειες και ρεπό, που μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα, που δουλεύουν ακόμα και 16 ώρες συνεχόμενα.

Δεν το έμαθε κανένας γιατρός που αναγκάζεται σε υπερεφημέρευση.

Δεν το έμαθε κανένας διοικητικός που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο.

Δεν το έμαθαν οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκομες που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν πόστα, κλινικές και εργαστήρια.

Δεν το έμαθαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη, στην τεχνική υπηρεσία κλπ, κανένας υγειονομικός που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο και βλέπει το μισθό του να εξατμίζεται στα μισά του μήνα, κανένας ασθενής, ούτε αυτοί που εκείνη την ώρα νοσηλεύονταν.

Δεν απολογήθηκε σίγουρα για τις επιλογές και αυτής της Κυβέρνησης, που έχει σαν αποτέλεσμα 540 κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου.

Δεν απολογήθηκε για τα χιλιάδες χειρουργεία που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Δεν απολογήθηκε για τις πληρωμές των Ηρακλειωτών στα απογευματινά χειρουργεία που έφτασαν για το μήνα Ιούλιο τις 70000 ευρώ.

Δεν απολογήθηκε για τις ελλείψεις και τις αυξήσεις στα φάρμακα, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης ήταν φτηνά.

Ξέχασε να πει πως το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν προβλέπει αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία Α.Ε. που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς-πελάτες, εξαντλημένους και ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς, ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο τμημάτων, νοσοκομείων και κλινικών.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί υποσχόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσο και να προσπαθήσουν να αποφύγουν την οργή και την αγανάκτηση ΑΣΘΕΝΩΝ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6/11

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί