Πάρτι διαφθοράς στο νοσοκομείο «Μεταξά»: Ο πρώην Διοικητής καλείται να επιστρέψει 500.000 ευρώ

Σημεία και τέρατα καταγράφει το οριστικό πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για το Νοσοκομείο Μεταξά και τον διοικητή Χαράλαμπο Τουμπέκη καθώς και μέλη του ΔΣ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για οικονομικές ατασθαλίες την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης είχε αποπεμφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά από σοκαριστικές καταγγελίες για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων την ίδια ώρα που γίνονταν επιλήψιμες αναθέσεις και αγορές εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα χρόνο μετά, όπως αναφέρει το ethnos, το πόρισμα της ανώτατης επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών του υπουργείου Οικονομικών δικαιώνει τις καταγγελίες καθώς κατέληξε οριστικά στον καταλογισμό των χρημάτων που θα πρέπει να επιστρέψει ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Και τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν φτάνουν τις 500.000 ευρώ,

Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποκάλυψη για το πάρτι διαφθοράς με ευθύνη του διοικητή του Μεταξά είχε αποκαλυφθεί με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον Αύγουστο του 2023. Μετά από έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Μεταξά είχε διαπιστώσει βαριές οικονομικές ατασθαλίες από τον διοικητή αλλά και μέλη του ΔΣ.

Συγκεκριμένα είχε διαπιστωθεί ότι γίνονταν συμβάσεις, αγορές και προμήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού με απ’ ευθείας αναθέσεις, αγορές χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ούτε τυπικά ο νόμος για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο πόρισμα αναφερόταν μάλιστα ότι υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να ζητηθούν εγκρίσεις.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Μεταξά όπως είχε καταγγείλει ο σύλλογος εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο προχωρούσε σε αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί