Με τον Μ. Συντυχάκη σύλλογοι εκπαιδευτικών

Συνάντηση με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «Φαιστός» και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» αναφέρεται:

Αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «Φαιστός» και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου συναντήθηκαν, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με τον Βουλευτή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε., κ. Μανώλη Συντυχάκη. Τα θέματα της συνάντησης ήταν όλα τα σημαντικά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων αναφερθήκαμε στις συγχωνεύσεις τμημάτων και στις καταργήσεις των ολιγομελών τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον αγώνα που δίνουμε από κοινού με το γονεϊκό κίνημα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, επισημάναμε τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή. Υπογραμμίσαμε, δε, τα πολυάριθμα κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη και την επιβάρυνση, παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά, που προκύπτει για τα παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και το σύνολο των μαθητών των τμημάτων.

Επίσης, αναφερθήκαμε στην ανάγκη δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων, στο μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης, το αίτημα για έλεγχο αντισεισμικότητας και πυρασφάλειας, όπως και των προβλημάτων που έχει προκύψει με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών στους Δήμους που έχουν κάτω από 100 σχολικές μονάδες.

Τέλος, τονίσαμε ότι δεν πάει άλλο με τους μισθούς φτώχειας των Εκπαιδευτικών που σε συνδυασμό με την ακρίβεια σε στέγη, καύσιμα και κόστος διαβίωσης οι συνάδελφοι δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ειδικότερα, δε, αν αναλογιστούμε ότι ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός αμείβεται με 784 ευρώ. Τον αγώνα που δίνει το εκπαιδευτικό κίνημα για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε., κ. Μ. Συντυχάκης, επεσήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Επίσης, θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε σε κινηματικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί