«Δεν ξεπουλάμε γη, αέρα και νερό»: Πλήθος κόσμου στη μηχανοκίνητη πορεία κατά των πυλώνων (Βίντεο & φωτο)

Στην αντιπεριφέρεια Χανίων κατέληξε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας η μηχανοκίνητη πορεία εναντίον της εγκατάστασης πυλώνων υπερυψηλής τάσης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον Αποκόρωνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μουρνιών στις 10 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας κατοίκων Αποκόρωνα και κατευθύνθηκαν προς τα Χανιά με συνθήματα όπως: «Δεν ξεπουλάμε γη αέρα και νερο, η Κρήτη είναι για μας μέρος ιερό» και «του τόπου μας την ομορφιά, κληρονομία αιώνων δεν θα τη θυσιάσουμε για χάρη των πυλώνων».

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αλλάξει ο σχεδιασμός του έργου σύμφωνα με τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων, υποστηρίζοντας ότι ο τωρινός σχεδιασμός αν προχωρήσει θα έχει δραματικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή και την ανθρώπινη υγεία.

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με το zarpanews.gr, πραγματοποίεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ ο κυκλικός κόμβος έχει κλείσει.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αναμενόταν να παραδοθεί σχετικό ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, ο οποίος όμως απουσίαζε. Εντέλει, εκ μέρους της περιφέρειας το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Γιώργος Τσαπάκος ο οποίος αφού ενημέρωσε τους διαδηλωτές για την απουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, σημείωσε πως η Περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο.

Νωρίτερα, στον κόμβο των Μουρνιών, εκπρόσωποι των συμμετεχόντων παραχώρησαν δηλώσεις. Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μίλησε για ένα ηχηρό μήνυμα:

Αλληλεγγύη σε όσους αντιτίθενται στην τοποθέτηση των πυλώνων εξεφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης:

Για την Πρωτοβουλία ενάντια στους πυλώνες μίλησε ο κ. Μανώλης Πεντακάκης:

Από τα Σφακιά και την πρωτοβουλία απέναντι στα αιολικά, ο κ. Βαγγέλης Γερωνυμάκης:

Και ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αντιδρά στις ανεμογεννήτριες και τους πυλώνες:

Συμμετείχε και η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου:

Δηλώσεις έκανε κι ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου πρώην Κρυονερίδας:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί