ΟΦΗ – Άρης 3-2: Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-2 του Άρη στο Γεντί Κουλέ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έφτασαν τους επτά βαθμούς και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με τους κίτρινους να μένουν στους πέντε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνγκ. Ο Λαμπρόπουλος στο 57′ έκανε το 2-0, με τον Μορόν να μειώνει στο 68′ από τα έντεκα βήματα.

Ο Σαλσίδο στο ντεμπούτο του πέτυχε το τρίτο γκολ των Κρητικών. Ωστόσο, στο 88ο λεπτό ο Μορόν ξανά από την άσπρη βούλα έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι τον Άρη. Όμως, ο ΟΦΗ κράτησε την πολύτιμη νίκη έως το φινάλε.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο ΟΦΗ φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό (22/9, 16:30), ενώ ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης (21/9, 20:00).

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και για τις δύο ομάδες. Στο 6ο λεπτό ο Σίστο έκανε το σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χριστογεώργου. Ο ΟΦΗ πάτησε γκάζι και στο 8′ είχε πολύ καλή στιγμή με τον Φούντα, αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα.

ΟΦΗ – Άρης 3-2: Οι Κρητικοί λύγισαν τους κίτρινους και πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί τους νίκη
Στο 11′ οι Κρητικοί είχαν νέα ευκαιρία με άστοχη προβολή του Γιουνγκ από κοντά. Στο 21ο λεπτό ο ΟΦΗ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Νους πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ανατράπηκε από τον Μοντόγια και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουνγκ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε στη συνέχεια, με τον Άρη να παίρνει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν “φωτιά” στην αντεπίθεση. Ο Νους συνεργάστηκε με τον Φούντα, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε τρεις φορές με τον Μορόν, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 57′ ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Άρης κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και πρώτη κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο υψωμένο χέρι του Χατζηθεοδωρίδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μορόν εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Άρης πίεζε, με τον Φαμπιάνο στο 72ο λεπτό να χάνει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά. Στο 80′ ο Σαβέριο βρέθηκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Σενγκέλια ντρίμπλαρε ωραία, μοίρασε την μπάλα στα δεξιά στον Σαλσίδο, εκείνος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Άρης ξαναμείωσε στο 88ο λεπτό. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Χατζηθεοδωρίδη πάνω στον Μορόν. Εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και μείωσε σε 3-2.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριζόντιο δοκάρι στο 90+4′ με τον Σαβέριο, έπειτα από παρέμβαση του Χριστογεώργου. Έτσι, ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη που τον ανεβάζει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Στους πέντε πόντους παρέμεινε ο Άρης.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78′ Κουτεντάκης), Μπαΐνοβιτς, Νους (73′ Σαλσίδο), Φούντας (73′ Μπάκιτς), Σενγκέλια (90+1′ Ριέρα), Γιουνγκ (90+1′ Καραχάλιος).
Άρης: Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Σιφουέντες (85′ Σαμόρα), Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σίστο (64′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Μορόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί