Κατά της βράβευσης Θεμιστοκλέους η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών Ηρακλείου: «Ουσιαστικά βραβεύεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην Δημόσια Υγεία»

Την αντίθεσή της στην βράβευση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου με απόφαση από κοινού του Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών.

“Ουσιαστικά βραβεύεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην Δημόσια Υγεία”, καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαβάζουμε στο πρόγραμμα του 11ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ (Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης και Αιγαίου), την βράβευση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, «για την προσφορά του στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, με απόφαση από κοινού του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Το γεγονός αυτό μόνο οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί, καθώς ουσιαστικά βραβεύεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην Δημόσια Υγεία, η οποία σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οδήγησε σε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας με την έναρξη της πανδημίας και το άφησε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση μετά το πέρας της.

Μια πολιτική που μας άφησε πάνω από 37.000 νεκρούς από Covid, με τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ και που από την αρχή ανήγαγε την ατομική ευθύνη σε βασικό της επιχείρημα για να μπορέσει να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Μια πολιτική που έδωσε εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων και ΜΜΕ, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεός τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και ας μην ξεχνάμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής της ΝΔ, όπου μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στο λεγόμενο «μνημονιακό» φαρμακείο, με την κατάργηση του ιδιοκτησιακού, του ωραρίου, στην επιβολή rebate και clawback. Οδήγησαν στις αλλεπάλληλες ελλείψεις φαρμάκων, του κλειστού προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης στην Υγεία, στην αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των καθημερινών εξόδων, μέχρι τις πρόσφατες αυξήσεις σε μεγάλο αριθμό συνταγογραφούμενων φαρμάκων για χάρη των φαρμακοβιομηχάνων.

Για όλα τα παραπάνω, καταγγέλλουμε τέτοιου είδους «βραβεύσεις» και καλούμε τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, μαζί με ασθενείς και όλο τον λαό, να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών στη φαρμακευτική περίθαλψη και που θα επιβάλει την ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης φαρμάκων και εμβολίων από τις κρατικές μονάδες Υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο του φαρμάκου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί