Δήμος Βιάννου: Εγκρίθηκαν σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα Υποδομών – Απόφαση και για την απλοποίηση των προσλήψεων

Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Υπουργό Εσωτερικών

Άκρως θετικές είναι οι εξελίξεις για το Δήμο Βιάννου, όπως αναδείχθηκε μέσα από τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Η συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές, η οποία έγινε παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ κ. Μάξιμου Σενετάκη, «έφερε καλές ειδήσεις για το Δήμο Βιάννου σε καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις Υποδομές, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της ενίσχυσης του Δήμου Βιάννου, εγκρίθηκαν τα Τεχνικά Δελτία του, που αφορούν 100.000 ευρώ για την οδοποιία της Κοινότητας Εμπάρου και επιπλέον 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το ΚΗΦΗ Βιάννου, στην Αγία Μονή.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Βιάννου για τη χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ, με στόχο την ανακατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, στα πλαίσια του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας.

Ενώ όπως συμφωνήθηκε, από τη Δημοτική Αρχή υποβάλλεται άμεσα πρόταση χρηματοδότησης – μέσω σχετικού Τεχνικού Δελτίου – για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας μέσα από το Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών, για την οποία υπήρξε δέσμευση για άμεση έγκριση από την πλευρά του Υπουργού.

Εξάλλου τις επόμενες ημέρες θα «ανάψει το πράσινο φως» για την έγκριση δημοπράτησης με τη συμπληρωματική πίστωση που απαιτείται για την ολοκλήρωση των Βιολογικών Καστρίου – Κερατοκάμπου και Χόνδρου- Περβόλας, μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, ο Δήμος Βιάννου είναι από αυτούς, στους οποίους απλοποιείται η διαδικασία των προσλήψεων, που θα καθορίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό από την εντοπιότητα. Θα δίνεται προτεραιότητα στις προσλήψεις που θα γίνουν στο μέλλον στους δημότες, σε όλες τις προκηρύξεις προσωπικού για το Δήμο, την ώρα που θα καθιερώνεται η 15ετής παραμονή για όλους τους νεοδιοριζόμενους που επιλέγουν να εργαστούν στο Δήμο Βιάννου, λόγω του χαρακτηρισμού του ως ορεινού.

Ο κ. Μπαριτάκης μετά το τέλος της συνάντησης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Λιβάνιο για την στήριξη του έργου που επιτελεί η Δημοτική Αρχή, αλλά και τον κ. Σενετάκη, ο οποίος κάνει πράξη τη δέσμευση του για τη στήριξη του Δήμου, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Δημαρχείο Βιάννου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί