Φρ. Παρασύρης: 3 χρόνια από το σεισμό και ακόμα σε εκκρεμότητα οι λογαριασμοί ρεύματος στους οικίσκους

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια, από την ημέρα που ο καταστροφικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι, οδήγησε στην προσωρινή -υποτίθεται- φιλοξενία δεκάδων οικογενειών της περιοχής στους οικίσκους. Και ενώ το πρόγραμμα της Κρατικής Αρωγής έχει στην ουσία απωλέσει κάθε ουσία και αποτελεσματικότητα, με τα προβλήματα της οικιστικής ανασυγκρότησης της περιοχής να παραμένουν άλυτα, τώρα οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου, έρχονται αντιμέτωποι και με τον κίνδυνο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η Κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια πληρωμής των οφειλόμενων», τονίζει ο Φραγκίσκος Παρασύρης Βουλευτής Ηρακλείου και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας, ζητώντας άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των σεισμόπληκτων που διαμένουν στους οικίσκους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του Δήμου και των πληγέντων δημοτών.

Ο Βουλευτής με ερώτηση που κατέθεσε στα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης, Οικονομικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση, αναγκάστηκε και κατέβαλλε το ποσό των 100.000 Ευρώ, σε σύνολο οφειλής 600.000 €. Παράλληλα, σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας επισημαίνεται, ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να διεκδικεί από την Κυβέρνηση την εξόφληση των μέχρι τώρα οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια στους οικισμούς προσωρινής διαβίωσης.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθούν οι λογαριασμοί ρεύματος (με τα ποσά που έχουν χρεωθεί μέχρι σήμερα) των σεισμόπληκτων που διαμένουν στους οικίσκους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του Δήμου και των πληγέντων δημοτών, σύμφωνα άλλωστε και με τις τότε Κυβερνητικές υποσχέσεις. Ζητά, επίσης, ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί