Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο καθηγητής Παναγιώτης Γιαννούδης

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Παναγιώτης Γιαννούδης θα τιμηθεί με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στις 12:00, στο “Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται στον Καθηγητή Παναγιώτη Γιαννούδη σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στην επιστήμη της Ορθοπαιδικής, της αφοσίωσή του στη συνεχή εκπαίδευση των ιατρών, της προσφοράς του στην φροντίδα τραυματιών καθώς και του σημαντικού κοινωνική του έργου.

Βιογραφικό Σημείωμα του τιμώμενου:

Γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής (Sport Medicine) του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Vancouver Καναδά και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στη Μ. Βρετανία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Είναι κάτοχος των τίτλων FRCS Αγγλίας και Σκωτίας, FACS Αmerican College of Surgeons, BSc και ΜΒ.

Από το 2003 είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds και Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Leeds. Η Κλινική που διευθύνει είναι κέντρο αναφοράς αντιμετώπισης πολυτραυματιών στη Μ. Βρετανία και διεθνές ερευνητικό κέντρο τραύματος. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της British Trauma Society, μέλος του National Trauma Committee της Βritish Orhtopaedic Association, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Kακώσεων Πυέλου, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Τραύματος ΟΤΑ, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Πρόεδρος της Επιτροπής Τραύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EFORT), Πρόεδρος της European Society Tissue Renegeration (ESTROT), Πρόεδρος της παγκόσμιας επιτροπής έρευνας του ιδρύματος AO, από το 2018, Επίτροπος της British Orthopaedic Association. Είναι μέλος του ΔΣ της British Orthopaedic Association, του ΔΣ της Βritish Orthopaedic Society και του ΔΣ της ΑΟ/ASIF. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία φοιτητών Ιατρικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η Κλινική που διευθύνει έχει δύο προγράμματα Fellowships της British Orthopaedic Association, και της ΑΟ/ASIF, με αντικείμενο έρευνας στο πεδίο του τραύματος και την αντιμετώπιση κακώσεων πυέλου. Έχουν εργασθεί σε αυτά 74 ορθοπαιδικοί από 53 χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννούδης έχει προσφέρει θέσεις για μετεκπαίδευση σε 180 Έλληνες Ορθοπαιδικούς. Έχει οργανώσει 40 διεθνή εκπαιδευτικά courses σε διάφορες χώρες. Το ετήσιο course στο Leeds είναι σεμινάριο διεθνούς αναφοράς. Είναι μόνιμος εκπαιδευτής στα Σεμινάρια της AO στο Davos της Ελβετίας και επισκέπτης καθηγητής σε 21 Πανεπιστήμια εκτός Αγγλίας. Είναι επίτιμο μέλος της Γερμανικής, Ισπανικής, Τσέχικης, Ουγγαρέζικης, Ιταλικής, Mεξικανικής και Αργεντίνικης Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας. Το 2011 εκλέχθηκε Kαθηγητής Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι, επίσης, εκδότης – Editor in Chief του Περιοδικού INJURY, κριτής σε 30 διεθνή περιοδικά και μέλος σε 11 επιστημονικές εταιρείες. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε περισσότερα από 490 διεθνή Συνέδρια.

Είναι συγγραφέας σε 180 κεφάλαια βιβλίων, προσκεκλημένος εκδότης σε 21 περιοδικά και 24 εργασίες του έχουν βραβευθεί σε διεθνή Fora. Έχει εκπονήσει 40 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά πρωτόκολλα. Έχει συγγράψει και εκδώσει 14 βιβλία.

Επίσης, διαθέτει 801 διεθνείς δημοσιεύσεις με 63,510 αναφορές. Το h–index είναι 129, το i10-index 620 και το Impact Factor των περιοδικών 2050. Έχει δημοσιεύσει, επιπλέον, 900 abstracts σε διεθνή περιοδικά.

Ο κ. Γιαννούδης είναι ιδρυτής (2014) και πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης υποστήριξης ασθενών με πολλαπλές κακώσεις (Day One Trauma Support).

Το 2024 ο κ. Γιαννούδης βραβεύτηκε από τον Βασιλέα Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου με τον σταυρό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά του στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα της τελετής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί