Τάκης Σάπιος: Προσωρινό “μπλόκο” στο σπάσιμο τμημάτων στο Ηράκλειο, μετά τις αντιδράσεις, αλλά τα χειρότερα έρχονται…

Ανεστάλει το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων Προσανατολισμού Γ τάξης Λυκείου σε επαρχιακά ΓΕΛ του Ηρακλείου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Μαθηματικών του Ηρακλείου. Τάκης Σάπιος. Προφανώς μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα καλοκαιρινά μοιράσματα.

Η ανάρτησή του πριν λίγο:

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ΓΕΛ Ασημίου και στο ΓΕΛ Χάρακα (αλλά πιθανόν και σε άλλα του Ηρακλείου, όπως ΓΕΛ Μοχού)

Το σχέδιο (αν υπάρχει σχέδιο) ίσως ήταν, για παράδειγμα, το ΓΕΛ Χάρακα να έχει Ανθρωπιστικών και το ΓΕΛ Ασημίου να έχει Θετικών μιας και είναι κοντινά Λύκεια αλλά διαφορετικών δήμων.

Αυτό το σχέδιο, που βέβαια διαλύει τα επαρχιακά σχολεία, το λίγο λιγώτερο ανακοινώνεται νωρίς, και όταν λέω νωρίς τουλάχιστον όταν οι μαθητές τελειώνουν την Α τάξη και όχι όταν έχουν ξεκινήσει οι μαθητές την Γ τάξη. Η συγχώνευση βέβαια θα αναστατώσει τους μαθητές και τις οικογένειες τους αφού θα έχουν μεγαλύτερες μετακινήσεις.

….και κάθονται και υπολογίζουν: “τι θα πληρώσουμε στα ΚΤΕΛ (να τα δυναμώσουμε λίγο ακόμα!!) και τι θα κερδίσουμε από ώρες εκπαιδευτικών”….κύριοι υπεύθυνοι τα θέματα αυτά δεν υπολογίζονται με αυτόν τον παράγοντα, υπάρχει και το παιδαγωγικό κόστος της αλλαγής σχολείου τον Σεπτέμβριο δεν το υπολόγισε κανείς?

Μιλάμε για παιδιά επαρχιακών σχολείων που είναι μαζί απο το νηπιαγωγείο, παιδιά από χωριά. Το ΓΕΛ Ασημίου, από όσο γνωρίζω, συγκεντρώνει μαθητές από 15 χωριά περίπου του Δήμου Γόρτυνας.

Και ας δούμε και αυτόν τον παράγοντα: Οι μαθητές της Γ σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία της πενθήμερης εκδρομής τους που πλέον γίνεται Δεκέμβριο και την ονειρεύονται απο καιρό, και εν τω μεταξύ τους λές να αλλάξουν σχολείο!!!!……. έλεος.

Τα χειρότερα είναι μπροστά…..

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τάκης Σάπιος: Προσωρινό “μπλόκο” στο σπάσιμο τμημάτων στο Ηράκλειο, μετά τις αντιδράσεις, αλλά τα χειρότερα έρχονται…”

  1. Gerry Iakovatos

    Αυτοί που “σχεδιάζουν” τα της παιδείας είναι, τουλάχιστον, μπακάληδες και λογαριάζουν μόνο έσοδα – έξοδα και τι θα τσεπωσουν οι ημέτεροι με απ’ευθείας ανάθεση. Οι δικές τους σπορές ακολουθούν άλλη εκπαίδευση, ακριβή, ταξική και τοξική για το πόπολο…..

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί