Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Βιάννου

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες μετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν επί τάπητος θέματα που έχουν να κάνουν, τόσο με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των Δήμων και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των ΟΤΑ, όσο και με τη συζήτηση και διατύπωση των θέσεων της Επιτροπής Οικονομικών, ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 ως τις 9 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης που είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με στόχο τη δημιουργία ενός διεκδικητικού πλαισίου από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση των Δήμων, μέσα από την αυξημένη χρηματοδότηση, αλλά και την ύπαρξη των ανάλογων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κ. Μπαριτάκης, εκπροσωπώντας έναν μικρό περιφερειακό Δήμο όπως η Βιάννος, κατέθεσε μέσα από τη δική του εμπειρία, μια σειρά από προτάσεις, με στόχο την προτεραιοποίηση της στήριξης ειδικά των Δήμων της περιφέρειας που έχουν χαρακτηριστικά σαν αυτά της Βιάννου, καθώς σε αυτούς, τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού και υποδομών – με ορατές συνέπειες για τη λειτουργία τους και φυσικά την καθημερινότητα του πολίτη – είναι ακόμη πιο έντονα.

«Τα μηνύματα για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλούν ανησυχία. Η κεντρική πολιτική ηγεσία οφείλει να στηρίξει τους ΟΤΑ, γιατί ισχυροί Δήμοι, σημαίνει αποτελεσματικότερη λειτουργία, καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και ουσιαστική στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Μέχρι σήμερα βλέπουμε Δήμους που λειτουργούν «ασθμαίνοντας», με αδυναμία στην ανταπόκριση των αναγκών και στην επίλυση προβλημάτων», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί