ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανακοινώθηκαν επίσημα οι έξι υπoψήφιοι για την προεδρία

Στην επίσημη ανακοίνωση των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του κόμματος την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, έπρεπε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας να έχει συγκεντρώσει είτε 5.000 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είτε το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Μετά τον έλεγχο από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοινώθηκε ότι οι έξι υποψήφιοι είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Κανελλάκης που είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα έκανε χρήση των υπογραφών που μάζεψε «για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

«Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε» αναφέρει η ΕΔΕΚΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη 11/09/2024 τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος, διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5.000 υπογραφών μελών, σημειώνοντας δέ ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ
Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε.

Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί