Στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου της ακριτικής Γαύδου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

Σήμερα, Τετάρτη 11-09-2024, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, παρέστη στον Αγιασμό, που τελέσθηκε στην ακριτική Γαύδο για το Δημοτικό Σχολείο και την αυτόνομη τάξη της Γ΄ Γυμνασίου, η οποία θα λειτουργήσει φέτος στο νησί και ανήκει στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, η Δήμαρχος Γαύδου, κ. Λίλιαν Στεφανάκη, οι εκπαιδευτικοί του αυτόνομου τμήματος της Γ΄ Γυμνασίου Γαύδου, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου, οι γονείς των μαθητών/τριών, κάτοικοι του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.Οι παρευρισκόμενοι/ες μοιράστηκαν έντονα συναισθήματα συγκίνησης, ενώ μεγάλη ήταν και η χαρά των μαθητών/τριών και ιδιαίτερα των δύο παιδιών της αυτόνομης τάξης του Γυμνασίου, τα οποία φέτος θα βιώσουν, για πρώτη φορά στη γυμνασιακή τους πορεία, την εμπειρία της διά ζώσης διδασκαλίας.

Ο κ. Καρτσωνάκης ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές/τριες των δύο σχολείων, καλή και δημιουργική χρονιά στις εκπαιδευτικούς τους και καλή δύναμη στους γονείς τους. Τόνισε τη σημασία της λειτουργίας της αυτόνομης τάξης, που καθιστά το εκπαιδευτικό σύστημα πιο υποστηρικτικό και πιο ευέλικτο και διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για μια ποιοτική εκπαίδευση με στόχο την ευημερία των μαθητών και μαθητριών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί