Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου (Βίντεο)

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Για τα παιδιά γίνεται αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε, τα παιδιά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αύριο θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς»

Στις τελετές Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 45ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού και στο 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός την Τετάρτη 11/9.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που όλοι οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν, μίλησε για την δική του ανάμνηση από την πρώτη μέρα στο σχολείο, καθώς και για την ανάγκη αποδοχής της διαφορετικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ που είμαστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Βλέπουμε κάποιον άλλο που είναι διαφορετικός από εμάς, αλλά νομίζω ότι αυτό που πρέπει να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας, είναι ότι η δική μου χαρά, δεν πρέπει να γίνεται του άλλου η στενοχώρια. Δεν πρέπει να στεναχωρώ τον άλλο για να χαρώ. Πρέπει να παίρνω από την χαρά του και η δικιά μου χαρά, να είναι και δικιά του χαρά. Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε όλοι πιο καλά. Δεν θα βάζουμε κανέναν στην άκρη, δεν θα δείχνουμε κανέναν με το δάκτυλο, δεν θα κάνουμε σε κανέναν κακό. Πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το καλό, όλοι μαζί, και έτσι θα νιώθουμε και καλύτερα μέσα μας. Όλοι.».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στην εξαιρετική δυναμική που έχει η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, επισημαίνοντας σε δήλωσή του: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω μια διαδρομή σε σχολεία και πραγματικά γεμίζει αισιοδοξία η ψυχή συναντώντας τα παιδιά και τους γονείς και βέβαια τους πολύ δοσμένους εκπαιδευτικούς μας. Έχουμε μια εξαιρετική εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο. Έχουμε επίσης πολύ μεγάλες ανάγκες. Και αυτές τις ανάγκες προσπαθούμε, κι είναι αυτός ένας καθημερινός αγώνας, να τις καλύψουμε. Και βέβαια, υπάρχει πάντα η προοπτική που έχει να κάνει με καινούρια σχολεία τα οποία θα χρειαστούμε γιατί η πόλη μεγαλώνει, οι άνθρωποι γίνονται περισσότεροι, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, οι απαιτήσεις αυτές είναι δίκαιες.

Σε όλα τα πεδία, έχουμε να κάνουμε πάρα πολύ δουλειά. Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά. Μιλώντας για τις συντηρήσεις, μεγάλος αγώνας της Δημοτικής Αρχής, μιλώντας για την καθαριότητα, μιλώντας για τις προϋποθέσεις της καθημερινής λειτουργίας. Και βέβαια, μιλώντας και για το σχολείο του αύριο στο οποίο θα θέλαμε να πρωτοπορήσουμε. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι κι αυτό στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Διότι τα παιδιά είναι το μέλλον, για τα παιδιά γίνεται αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και τα παιδιά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αύριο θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς.».

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Αντώνης Περυσινάκης και Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστας Βαρβεράκης και οι Πρόεδροι της 3ης και 1ης Δημοτικής Κοινότητας Μιχάλης Βάμβουκας και Θεοδοσία Αγγελιδάκη αντίστοιχα.

Βίντεο με τη δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί