Μειωμένη αντίληψη στον κόσμο τον οποίο εμπαίζει λέγοντας ότι λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, χρεώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραμένοντας θεατής στο ράλι της αύξησης των τιμών.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στο Mega σχετικά με την ανιούσα που έχουν πάρει οι τιμές, προσπάθησε να πείσει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τα έχουν κάνει σχεδόν όλα, επικαλούμενος αυξήσεις μισθών και συντάξεων και φοροελαφρύνσεις.
«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μια βασική δέσμευση-υπόσχεση στους πολίτες. Να πάω το μέσο μισθό στα 1.500. Πόσο τον παρέλαβε; Στα 1.046. Γιατί θα τον πάει στα 1.500; Επειδή τον έχει πάει ήδη στα 1.300. Πως γίνεται αυτό; Με δύο τρόπους. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, φοροελαφρύνσεις» δήλωσε αρχικά ο Π. Μαρινάκης και συνέχισε:
«Μόνο στις ανακοινώσεις της Θεσσαλονίκης, έχουμε 12 νέες φοροελαφρύνσεις, 900 εκατ. ευρώ ελάφρυνση για τους πολίτες συνολικά, δημοσιονομικά το 2025».
Προσπαθώντας μάλιστα να μας πείσει ότι είναι «στραβός ο γιαλός» και όχι ότι «στραβά αρμενίζουμε», έφτασε στο σημείο να δηλώσει δίχως ίχνος ντροπής ότι «όλο αυτό είναι δεδομένο ότι δεν φαίνεται τόσο στον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνει τόσο ο κόσμος. Γι’ αυτό και υπάρχει και οργή και αγανάκτηση λόγω της ακρίβειας»
Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση του κ. Μαρινάκη:
– Ο πρωθυπουργός έστειλε μια επιστολή στην κ. φον ντερ Λάιεν. Θετικό είναι. Δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Αλλά και την προηγούμενη φορά με την ακρίβεια, δεν δούλεψε αυτό.
«Τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια βασική δέσμευση-υπόσχεση στους πολίτες. Να πάω το μέσο μισθό στα 1500. Πόσο τον παρέλαβε; Χίλια σαράντα έξι. Γιατί θα τον πάει στα 1500; Επειδή τον έχει πάει ήδη στα 1300. Πως γίνεται αυτό; Με δύο τρόπους. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, φοροελαφρύνσεις.
Μόνο στις ανακοινώσεις της Θεσσαλονίκης, έχουμε 12 νέες φοροελαφρύνσεις, – 900 εκατομμυρίων ευρώ ελάφρυνση για τους πολίτες συνολικά, δημοσιονομικά το 2025. Όλο αυτό είναι δεδομένο ότι δεν φαίνεται τόσο στον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνει τόσο ο κόσμος. Γι’ αυτό και υπάρχει και οργή και αγανάκτηση λόγω της ακρίβειας».