«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες – ταξίδι στις ρίζες της Κρητικής διατροφής»

«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες – ταξίδι στις ρίζες της Κρητικής διατροφής» ονομάζεται η εκδήλωση που θα γίνει με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.00 στη Σταλίδα δίπλα στο ξενοδοχείο Νίκος apartments.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Ενότητας ΜΑΛΛΩΝ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριανών, και τον Σύλλογο Απανταχού Κρασσανών. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ» , της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.

Η εκδήλωση σκοπεύει να ανοίξει ένα διάλογο μεταξύ των αρχαίων Μινωικών παραδόσεων και της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ εντάσσει την ιστορική γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινή μας ζωή και εκπαίδευση.

Μέσα από την παρουσίαση των μινωικών διατροφικών συνηθειών, τεχνολογιών και τεχνών, οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν την αξία της διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας.

Ενθαρρύνουν την κοινωνία να υιοθετήσει πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα όπως σημειώνουν «τιμούμε και αναβιώνουμε τις παραδόσεις που έχουν συνθέσει την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Στοχεύουμε στο να καταστήσουμε αυτή την εκδήλωση ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής ανταλλαγής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και οδηγώντας προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί