Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξέδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες για μια δημιουργική, παραγωγική και επιτυχημένη χρονιά.

Αρχικά, επιθυμώ να καλωσορίσω στο φετινό ταξίδι της γνώσης τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρώτης τάξης όλων των βαθμίδων και να ευχηθώ στα παιδιά όλων των τάξεων να έχουν ένα σχολικό έτος γεμάτο με γνώσεις και ευκαιρίες για πρόοδο. Οι μαθητές/μαθήτριές μας αποτελούν τον πυρήνα του εκπαιδευτικού συστήματος και η ενεργή συμμετοχή τους στη μάθηση είναι καθοριστική. Χρειάζεται να αξιοποιήσουν με ενδιαφέρον, επιμονή και αφοσίωση τις γνώσεις και τις εμπειρίες που τους προσφέρει το σχολείο, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Επιθυμώ, επίσης, να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς μας, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Η αποστολή τους είναι αναμφίβολα δύσκολη, αλλά και συναρπαστική ταυτόχρονα. Γνωρίζω ότι δουλεύουν με αφοσίωση, πάθος και συνεχή προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στους μαθητές/μαθήτριές τους τα απαιτούμενα εργαλεία που χρειάζονται για να γίνουν οι αυριανοί ώριμοι και άξιοι πολίτες της χώρας μας.

Στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών μας εύχομαι καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο της υποστήριξης και ενθάρρυνσης των παιδιών τους. Ο ρόλος τους είναι πολύτιμος για τη στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας και τη δημιουργία πρόσφορου εδάφους, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές/μαθήτριες θα λάβουν την εκπαίδευση που τους αξίζει.

Η φετινή σχολική χρονιά φέρνει 11 σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την εκπαιδευτική διαδικασία και την αντιμετώπιση ζητημάτων σχολικής συμπεριφοράς. Οι αλλαγές αυτές αναμφισβήτητα θα επηρεάσουν θετικά τη σχολική καθημερινότητα και θα ενισχύσουν σημαντικά το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης με απώτερο στόχο τη γενικότερη πρόοδο της χώρας μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης κι εγώ προσωπικά, πιστοί στις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να προσπερνάμε τα εμπόδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα σχολείο προόδου, δημοκρατίας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης, που θα εμπνέει και θα καλλιεργεί τα ταλέντα και τις δεξιότητες των μαθητών μας με τρόπο που θα προάγει την προσωπική τους ευημερία και παράλληλα θα συμβάλλει στην επιτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με έμπνευση, υγεία και πρόοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί