Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης», συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βιάννου, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, με θέμα το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας στην περιοχή. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Κώστας Μωυσάκης, δημοτικός σύμβουλος Βιάννου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου που αφορούν την ύδρευση και την άρδευση, για την ανάγκη υλοποίησης, με ευθύνη του κράτους, έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας και χρηματοδότησης των ήδη ολοκληρωμένων μελετών (δεξαμενές ύδρευσης, αντικατάσταση απαρχαιομένων δικτύων ύδρευσης, συντήρηση γεωτρήσεων κλπ), με ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Αμιρών – Βασιλείου. Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση στους δήμους και τη σοβαρή οικονομική επιβάρυνση του δήμου από την μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς οικονομικούς πόρους. Παράλληλα ενημέρωσε ότι με βάση το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας λείπουν 3 γιατροί κ εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον εφόσον συνταξιοδοτηθούν αποχωρήσουν γιατροί του ΚΥ Υγείας.
Ο Δ. Βρύσαλης τόνισε την ανάγκη οι δημοτικές αρχές να παίζουν ρόλο αντιπολίτευσης απέναντι στη κεντρική εξουσία, διεκδικώντας συνολικά όλα όσα έχουν ανάγκη σήμερα οι δήμοι για τη λειτουργία τους, ώστε να μην επιβαρύνεται ο λαός, χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, να πραγματοποιούνται έργα που είναι αναγκαία για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, υποδομές Υγείας, Παιδείας, κτλ.
Τόνισε ότι για τη μεθόδευση κυβέρνησης – για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού της Κρήτης, προπομπός ήταν η Θεσσαλία με την παράδοση της διαχείρισης του νερού σε Ανώνυμη Εταιρεία.
Υπογράμμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση που αφορά το νερό και όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Όλες προώθησαν τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις κατευθύνσεις της κοινοτικής οδηγίας για το νερό, 2000/60 της ΕΕ, που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις λαϊκές οικογένειες και στους αγρότες.
Ενημέρωσε για το μεγάλο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ συλλαλητήριο για την υγεία και για την ανάγκη λαϊκού ξεσηκωμού.
Η αντιπροσωπεία τέλος δήλωσε τη στήριξη στους αγώνες που διεξάγονται αυτό το διάστημα από όλους εκείνους που αντιλαμβάνεται ότι υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό είναι πολύτιμα αγαθά και δεν πρέπει να αποτελούν εμπορεύματα γιατί πρέπει να ανήκουν στον λαό.