Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καφέ, εστίασης και διασκέδασης ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Επιστολή Μανώλη Αλιφιεράκη στον Δήμαρχο Ηρακλείου για το ωράριο χρήσης μουσικής στα καταστήματα

Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καφέ, εστίασης και διασκέδασης ζητάει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για τη χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων, την ηχορύπανση μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τους όρους δραστηριοποίησης των πλανόδιων μουσικών την οποία έθεσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Με επιστολή του προς τον κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου αναγνωρίζει ότι επιβάλλεται η καθιέρωση κανόνων, ώστε να μην προκαλείται ηχορύπανση στην πόλη ή ενόχληση σε όσους κατοικούν κοντά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από τη χρήση μουσικής, μουσικών οργάνων και αντίστοιχων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Τονίζει ωστόσο, ότι το Ηράκλειο, ως καθιερωμένη city break πόλη, οφείλει να παρέχει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα νυκτερινής διασκέδασης και στους επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν μουσική, μουσικά όργανα και αντίστοιχο μηχανολογικό εξοπλισμό για περισσότερες από τις προτεινόμενες ώρες, ως εξής:
Δευτέρα έως Πέμπτη, μέχρι τη 1.00 π.μ. της επομένης ημέρας και Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Αργίες και παραμονές Αργιών, μέχρι τις 3.00 π.μ. της επομένης ημέρας.

Αναλυτικά ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρει στην επιστολή του:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 28/08/2024 κανονιστικής απόφασης του Δήμου Ηρακλείου για τη χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων, την ηχορύπανση μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τους όρους δραστηριοποίησης των πλανόδιων μουσικών, η οποία τέθηκε σε δημόσια Διαβούλευση, θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι το θέμα είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα του Επιμελητήριου Ηρακλείου, καθώς ορίζει ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις μέλη μας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης ή της διασκέδασης. Η απόφαση ορθά θέτει ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν μουσική ή μουσικά όργανα και είμαστε θετικοί επί της αρχής.

Ωστόσο, έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων και προβληματισμών από επιχειρήσεις μέλη μας, ειδικά για το θέμα των επιτρεπτών ωρών και ωραρίων χρήσης και λειτουργίας χρήσης μουσικής & μουσικών οργάνων, όπου, βάσει της κανονιστικής απόφασης, το ανώτατο όριο κατά τη χειμερινή περίοδο είναι μέχρι τις 24:00 ώρα και κατά τη θερινή περίοδο μέχρι τη 01:00 π.μ. ώρα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η νυχτερινή ζωή στο Ηράκλειο δεν ξεκινά νωρίτερα από τις 11.00 το βράδυ και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η πόλη έχει μπει στον ταξιδιωτικό χάρτη του city break, οι ανοιχτές επιχειρήσεις με τους ήχους και τις μουσικές τους είναι αυτές που χαρακτηρίζουν μια δυναμική πόλη, όπου η κίνηση δεν σταματάει ποτέ, ανοιχτόκαρδη και γεμάτη ζωή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και με το δεδομένο ότι και η υπ’ αριθ. 3/1996 Αστυνομική Διάταξη το επιτρέπει, ζητούμε την επέκταση του ωραρίου μουσικής, (φυσικά με την προϋπόθεση να τηρούνται τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε επαφή με κατοικημένα κτήρια), ως εξής:

Δευτέρα έως Πέμπτη: μέχρι τη 1.00 π.μ. της επομένης ημέρας

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή αργίες και παραμονές αργιών: μέχρι τις 3.00 π.μ. της επομένης ημέρας.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί