Γάζα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 60 τραυματίες σε βομβαρδισμό του Ισραήλ σε ανθρωπιστική ζώνη στη Χαν Γιούνις

Το Ισραήλ έπληξε καταυλισμό με σκηνές στη νότια Γάζα, κοντά στη Χαν Γιουνίς, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας 60, με τον κατοχικό στρατό να επικαλείται, πάλι, την ύπαρξη «κέντρου διοίκησης της Χαμάς», αλλά η παλαιστινιακή οργάνωση χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό «ξεκάθαρο ψέμα».

Ένας εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της Γάζας μίλησε νωρίτερα για την κατάσταση στον καταυλισμό al-Mawasi, τονίζοντας, ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για «μια από τις πιο αποτρόπαιες σφαγές σε αυτόν τον ξέφρενο πόλεμο».

Οι ομάδες ασθενοφόρων και Πολιτικής Άμυνας αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην ανάσυρση των σορών των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Οι επιθέσεις περιελάμβαναν βαριά βλήματα και άφησαν τρεις μεγάλους κρατήρες σε μια περιοχή όπου ζούσαν άνθρωποι σε τουλάχιστον 20 σκηνές.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς νόμιζαν ότι η περιοχή ήταν ασφαλής, αφού το Ισραήλ την είχε χαρακτηρίσει «ανθρωπιστική περιοχή».

Οι διασώστες που αναζητούν επιζώντες στο αλ Μαουάσι λένε ότι ισραηλινοί πύραυλοι άφησαν κρατήρες βάθους έως και 9 μέτρων στον καταυλισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές σκηνές στην περιοχή, με φωτιές να καίνε και ισραηλινά αναγνωριστικά αεροπλάνα να κάνουν κύκλους πάνω από τα κεφάλια τους.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ένα νοσοκομείο πεδίου που λειτουργεί από τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση UK-Med, στην είσοδο του al-Mawasi.

Σε μια παράλληλη επίθεση, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον τέσσερα άτομα μετά από βομβαρδισμό πάγκου τροφίμων στην περιοχή της πλατείας αλ-Σάουα, ανατολικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει επίσης τραυματιστεί από την επίθεση.

Στο μεταξύ, η κατάσταση της εκστρατείας του ΟΗΕ για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στη βόρεια Γάζα είναι «ασαφής», αφού Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν προσωπικό του ΟΗΕ υπό την απειλή όπλων και ισραηλινές μπουλντόζες προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ, δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA, Philippe Lazzarini.

Ο εμβολιασμός υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε την Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί