Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Τα επόμενα βήματα μετά την πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

Στην Πολιτική Γραμματεία που αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη επικεντρώνονται τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που εγκρίθηκε στην Κεντρική Επιτροπή.

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου. Στο Συνέδριο θα γίνει και πολιτική συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Κόκκινο, «η Πολιτική Γραμματεία θα ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο βδομάδες, ώστε να αποφασιστεί και ο οδικός χάρτης για το έκτακτο Συνέδριο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε όργανα και δομές, οπότε, για το ποιος θα είναι ο ακριβής οδικός χάρτης, θα αποφασιστεί συλλογικά». Τόνισε ότι «οι διαδικασίες πρέπει να είναι σφιχτές και σύντομες», ταυτόχρονα, όμως, «πρέπει να υπάρξει ένας εις βάθος διάλογος εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε μετά την τραυματική διαδικασία της πρότασης μομφής στον πρόεδρο, είναι να ολοκληρώσουμε γρήγορα μία συζήτηση για τη νέα ηγεσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προφανώς και δεν μπορεί να μένει μετέωρος. Αυτό θα γίνει με εκλογή νέου/νέας προέδρου με τις προσήκουσες διαδικασίες της σύγκλησης Κεντρικής Επιτροπής και του Συνεδρίου» είπε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κόκκινο.

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στα social media, επισήμανε ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή πορείας, μακριά από την εσωστρέφεια, το διχασμό, τη λογική των εσωτερικών εχθρών και την παραπολιτική. Παράλληλα, είναι ένα ισχυρό σήμα για ενότητα, συνθέσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής. Συντεταγμένα και συλλογικά προχωράμε στα επόμενα βήματα για την ανάταξη του κόμματος μας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί μετά την παρέμβασή του λίγο πριν το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται σύντομα να ανοίξει τα χαρτιά του. Όπως είχε σημειώσει, «οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος αποχώρησε, όπως άλλωστε προβλεπόταν, από τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, ενώ τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλλει ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, ο επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του προέδρου Μπάμπης Παπαδάκης και η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ευγενία Κουντούρη.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος δεν απάντησαν όταν ρωτήθηκαν χτες από δημοσιογράφους. «Παρών» στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος με ανάρτησή του στα social media.

Την ίδια στιγμή δεν ευσταθεί η φημολογία περί παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έλεγαν ήδη από το πρωί από το περιβάλλον του, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε δηλώσεις θα κάνει, ούτε συνεντεύξεις θα δώσει σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί