Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Κοροϊδία οι εξαγγελίες για αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο – 20 ευρώ μικτά!

Aνακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ σχετικά με τις αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Κυριολεκτικά κοροϊδία προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από 40% των αποδοχών τους σε πραγματικούς όρους.

Ειδικότερα η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις από την άνοιξη του 2025 που με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή έως το 2027, θα φτάσουν μέχρι και τα 100€ μέσω της εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που τον Απρίλη του 2025 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξηθεί από 830 σε 870 ευρώ, οι αυξήσεις στο δημόσιο για το 2025 δε θα ξεπερνούν τα 20€ μικτά !!! αφού ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο σήμερα είναι 850€. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που τους ταιριάζει.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι στο Δημόσιο οι μισθοί που καταβάλλονται είναι 12 και όχι 14. Ότι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βλέπουν το μισθό τους να εξανεμίζεται λόγω ακρίβειας στα μισά του μήνα. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, αποκλείστηκε οποιαδήποτε επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που υποτίθεται ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες της χώρας. Τα ίδια λένε και στους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται κάθε χρόνο; Αυτό δεν ισχύει για τους δεκάδες εργολάβους που έχουν κατακλύσει το δημόσιο και τους δίνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε αυτούς δουλεύουν με μισθούς πείνας;

Ταυτόχρονα δεν έγινε καμία αναφορά στην επιστροφή του κλεμμένου κλιμακίου 2016-2017 και την κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας .

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελθείσες αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες που έχουμε υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσο μάλλον εάν συνυπολογίσουμε τη γενικευμένη ακρίβεια στην ενέργεια, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α.

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Δεν ανεχόμαστε να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας και να περιορίζουν τις ζωές μας στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δήθεν αντοχές της οικονομίας.

Δεν πάει άλλο να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες μιας ανάπτυξης από την οποία υποτίθεται θα είμαστε όλοι κερδισμένοι, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

Γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη και απαίτηση να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Κάθε συνάδελφος συσπειρωμένος στα σωματεία του, με τη δράση και τη συμμετοχή του να συμβάλλει στη διεκδίκηση για:

· Αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

· Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

· Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

· Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

· Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

· Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης. Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί