Πάντα το Ηράκλειο στο πλάι των Παλαιστινίων – Οι αντιδράσεις στο συνέδριο του Ινστιτούτου που “χτίζει” τον ισραηλινό στρατό (φωτο)

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, όπου γίνεται το ακαδημαϊκό συνέδριο «5ο Συμπόσιο για τη Διαχείριση Μελλοντικών Συστημάτων Αυτοκινητοδρόμων και Αστικής Κυκλοφορίας», με κύριο διοργανωτή το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ (Technion).
Το Technion δεν είναι απλά ένα πανεπιστήμιο που τυχαίνει να βρίσκεται στο Ισραήλ. Αποτελεί έναν φορέα, βαθιά συνένοχο και συνεργό στην εκτυλισσόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη.


Το Technion προσφέρει υποτροφίες από την Elbit Systems και τη Rafael Advanced Defence Systems, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας όπλων του Ισραήλ, με στόχο την ανάπτυξη εξοπλισμού που σήμερα χρησιμοποιείται για εγκλήματα πολέμου στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.
Το ίδρυμα προσφέρει επίσης υποτροφίες από τον ισραηλινό στρατό, για φοιτητές που μετά τις σπουδές τους θα τοποθετηθούν σε “επίλεκτες μονάδες των Σωμάτων Άμυνας”, για την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας.
Μετά από τη διαμαρτυρία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του ενυδρείου Cretaquarium Θαλασσόκοσμος (όπου είχε οργανωθεί δείπνο) στηρίζοντας το Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ για να διαμαρτυρηθεί για τη συμμετοχή των ομιλητών του συνεδρίου.

Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, μετά από εκτενή συζήτηση θέλησε να διαβάσει το κείμενό μας που αναλύει τις σχέσεις του Technion με τη βιομηχανία πολέμου του Ισραηλινού σιωνιστικού καθεστώτος στους συμμετέχοντες.
Η διοργάνωση του συνεδρίου (MFTS) αρνήθηκε να διαβαστεί το κείμενο παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Technion και το μέλος αυτό αποχώρησε από το δείπνο.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!!

@Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Ηράκλειο

#freePalestine
#stopsupportingthegenocide

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί