ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές μέχρι να εκλεγεί κάποιος άλλος πλην του Κασσελάκη! – Κι ο Μητσοτάκης μαστιγώνει ανενόχλητος την κοινωνία…

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ηγετική του ομάδα δηλαδή, μάλλον είναι αποφασισμένοι να ζητούν ή να επιβάλλουν εσωκομματικές εκλογές μέχρι επιτέλους να υπάρξει εκλογή άλλου προέδρου, εκτός του Κασσελάκη. Κι αυτή η ηγετική ομάδα δεν είναι απαραίτητο να είναι στην ίδια πλευράς της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Μπορεί, για παράδειγμα, να ζητά εκλογές ο Πολάκης και να τις ζητά κι η Γεροβασίλη. Μεταξύ τους παίζουν ξύλο αλλά όταν έρθει η ώρα να σταθούν απέναντι στον εκλεγμένο πρόεδρο, συμφωνούν: νέες εσωκομματικές εκλογές τώρα.

Κι ας αλωνίζει ο Μητσοτάκης, μαστιγώνοντας ανενόχλητος την κοινωνία… Αξιακά αυτή την εποχή το να πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ , μοιάζει να είναι πιο ψηλά στην ατζέντα για την κάθε λογής αντιπολίτευση…

Έτσι έγινε και σήμερα.

Όλγα Γεροβασίλη, Παύλος Πολάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -που ολοκληρώθηκε- την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας ο Στέφανος Κασσελάκης, δε σήκωσε επί της ουσίας το γάντι, χαρακτηρίζοντας «πρόταση μομφής» στο πρόσωπό του το αίτημα για εκλογές, «που πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. Δεν προσφέρει τίποτα, πληγώνει τον κόσμο μας… Είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από την απόφαση για καταστατικό συνέδριο».

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς, διατύπωσε την αντίθεσή του στην προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες και σχολίασε πως «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Πολιτική Γραμματεία, είπε ότι «υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος, δεν πάει άλλο, έχει υποτιμηθεί και η Θεσσαλονίκη και η ΔΕΘ», υπογραμμίζοντας την έλλειψη αντιπολιτευτικού μετώπου από την Κουμουνδούρου, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα.

Κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Τις προηγούμενες ημέρες, τόσο η Όλ. Γεροβασίλη όσο και ο Π. Πολάκης είχαν αμφισβητήσει δημόσια την ηγεσία Κασσελάκη, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσουν τις κινήσεις που θα ακολουθούσαν.

Ο βουλευτής Χανίων σημείωσε πριν από λίγες ημέρες την ανάγκη πολιτικών αλλαγών στην ηγεσία του κόμματος. Παρά τις προσπάθειες κατευνασμού από την προεδρική πτέρυγα – με την επανένταξη του Πολάκη στην ΚΟ- ο βουλευτής Χανίων είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα διαφοροποιήσει την κριτική του απέναντι στην ηγεσία. Μένει να δούμε εάν ο Στέφανος Κασσελάκης «σηκώσει το γάντι» και οδηγήσει το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί -για τρίτη φορά- ο Χρήστος Σπίρτζης να δώσει εξηγήσεις. Η απόφαση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί ως εισήγηση στην ΚΕ. Οι αποφάσεις για τη διαγραφή ή όχι του πρώην υπουργού είναι «casus belli» για τους «87».

Όλα αυτά πραγματοποιούνται λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου που αναμένεται να καθορίσει την πορεία του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις. Πριν από λίγα 24ωρα, ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε άπαντες στο κόμμα με τις σαρωτικές αλλαγές που σε πρότεινε σε όνομα και δομές.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Πολιτική Γραμματεία και την επίσημη αμφισβήτηση από τον Παύλο Πολάκη, τα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής στην Κεντρική Επιτροπή «φουντώνουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί