Ρεμπέκα Τσεπτεγκέ: Πέθανε η μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα – Της είχε βάλει φωτιά ο σύντροφός της

Τραγωδία στον χώρο του παγκόσμιο στίβου. Την τελευταία της πνοή, ύστερα από ολιγοήμερη μάχη στην εντατική, άφησε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα. Θύμα άγριας ενδοοικογενειακής βίας, η 33χρονη είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σχεδόν στο 80% του σώματός της, αφού ο σύντροφός της την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

«Μάθαμε για τον θλιβερό θάνατο της αθλήτριάς μας, Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι… που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και ζητούμε δικαιοσύνη», έγραψε η Uganda Athletic Feferation ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

BREAKING NEWS💔💔
We are deeply saddened to announce the passing of our athlete, Rebecca Cheptegei early this morning who tragically fell victim to domestic violence. As a federation, we condemn such acts and call for justice. May her soul rest In Peace. pic.twitter.com/ZdxmZ3wDuE— UGANDA ATHLETICS FEDERATION🇺🇬🇺🇬 UAF (@UgaAthletics2) September 5, 2024

Η Τσεπτεγκέι  είχε δεχθεί επίθεση στο σπίτι της από τον Κενυάτη συγκάτοικο και σύντροφό της, που «αγόρασε βενζίνη και την περιέλουσε μετά από καυγά», όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Trans Nzoia, στην Κένυα. Ο δράστης υπέστη επίσης εγκαύματα και νοσηλεύεται στην πόλη Eldoret.

Ο πατέρας της, λίγες ώρες πριν πεθάνει, είχε κάνει δημόσια έκκληση στις Αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη για την επίθεση, εκφράζοντας τον πόνο και την απόγνωσή του για το τραγικό περιστατικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί